Sunday 4 January 2015

Νέο αδελφάκι: Προετοιμάστε τον εαυτό σας
και το παιδί σας για το νεογέννητο

Ο ερχομός ενός δεύτερου παιδιού είναι μια αλλαγή
που έχει αντίκτυπο σε όλη την οικογένεια.
 
Αντί να αγχώνεστε για την καθημερινότητα με το νέο μωρό σκεφτείτε πόσο τυχερή είστε που έχετε ήδη ένα παιδάκι που θα γίνει σε λίγες μέρες ο μεγάλος αδερφός ή αδερφή. Μην φοβάστε για τις αλλαγές που θα έρθουν απλά προετοιμαστείτε όσο το δυνατόν καλύτερα.

How To Prepare Your Toddler or Preschooler (And Yourself!) For A New Baby

Ξεφορτωθείτε την κούνια
Αν το πρώτο σας παιδάκι κοιμάται ακόμα στην κούνια ίσως πρέπει να σκεφτείτε πιο σοβαρά την μετάβαση σε ένα μεγαλύτερο κρεβάτι. Έχετε 9 μήνες περιθώριο για να το προετοιμάσετε όσο το δυνατόν καλύτερα και η μεταφορά σε ένα μεγαλύτερο κρεβάτι θα τον κάνει να αισθανθεί όντως μεγάλος αδερφός ή αδερφή.

Ταξιδέψτε
Με δυο παιδιά ένα ταξίδι είναι πολύ δύσκολο αλλά και ακριβό. Επωφεληθείτε της ευκαιρίας και ταξιδέψτε με τον πρωτότοκο.

Κακομάθετε τον εαυτό σας
Εάν τώρα δυσκολεύεστε να βρείτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας με ένα νεογέννητο και ένα παιδί σε λίγους μήνες θα είναι ακατόρθωτο. Βάλτε για μια φορά τον εαυτό σας σε προτεραιότητα και κάντε μια κούρα ομορφιάς. Το αξίζετε!

Οργανώστε τις ντουλάπες σας
Νομίζετε ότι ήδη βάζετε πολλά πλυντήρια για το πρώτο σας παιδί; Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα! Φροντίστε λοιπόν να οργανώσετε τις ντουλάπες σας, δείτε τι πραγματικά χρειάζεστε και τι όχι και οργανωθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Οργανώστε τα ρούχα του μωρού
Σίγουρα θα έχετε κρατήσει κάποια από τα ρουχαλάκια του πρώτου σας παιδιού από την εποχή που ήτανε μωρό. Αφιερώστε λίγο χρόνο και διαλέξτε αυτά που θέλετε να κρατήσετε για τον…δεύτερο γύρο. Ακόμη κι αν το δεύτερο μωρό που περιμένετε είναι διαφορετικού φύλλου, θα υπάρξουν σίγουρα κάποια πράγματα κοινά.

Εκπαίδευση στην τουαλέτα
Δεν είναι όλα τα παιδιά έτοιμα να ξεφορτωθούν την πάνα πριν από την άφιξη του αδερφού/αδερφής τους, αλλά αν το παιδί σας δείχνει σημάδια ετοιμότητας, εστιάστε σε αυτό. Μόλις καταφτάσει το νεογέννητο, θα έχετε λιγότερο χρόνο να αφιερώσετε σε αυτό το «δύσκολο έργο».

Θυμηθείτε την πρώτη σας εμπειρία
Τα καλό είναι ότι βαδίζετε πια σε γνώριμα μονοπάτια και ξέρετε πώς να αντεπεξέλθετε τόσο στον τοκετό όσο και μετά τον τοκετό. Υποφέρατε από κατάθλιψη μετά που φέρατε στον κόσμο το πρώτο σας παιδί; Αν ναι μιλήστε με τον γιατρό σας σχετικά με το σχέδιο δράσης. Μήπως οι πολλοί επισκέπτες στο μαιευτήριο σας ενοχλούν; Προγραμματίστε αναλόγως.

Προετοιμάστε το μεγαλύτερο παιδί
Μιλήστε στο πρωτότοκο παιδί σας για την επικείμενη άφιξη του νέου μωρού και ζητήστε τη βοήθειά του στην φροντίδα του μωρού.

baby.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki