Sunday 8 February 2015

Με την βοήθεια όλων σας το Μαγαζάκι άνοιξε!

Πήγα σήμερα να δώ που βρίσκονται τα πράγματα στο μικρο μαγαζάκι και απαντήθηκα με μεγάλα χαμόγελα. Τα ράφια είναι στημένα και τα παράθυρα και οι πόρτες εγκατεστημένα και έτοιμα για τα τζάμια. Ο ιδιοκτήτης και ο νεαρός γιος του ήταν τόσο χαρούμενοι που μπόρεσαν να ανοίξουν τόσο σύντομα.

Ήταν αρχές του Νοέμβρη όταν το μικρό μαγαζάκι της οδού Γιαμπουδή στο κέντρο του Ηρακλείου, παραδόθηκε σε μία κόλαση φωτιάς που δεν άφησε τίποτα όρθιο πίσω της.  
Οι εμπρηστές του ανήκουν πιθανότατα στην κατηγορία των ξενοφοβικών ατόμων, που καταδυναστεύουν τους μετανάστες. Μία ολόκληρη γειτονιά έζησε την νύχτα εκείνη τις σπαρακτικές κραυγές του ιδιοκτήτη (μετανάστης από το Μπαγκλαντές) που παρακαλούσε να μην του καταστρέψουν τον τρόπο που πάλευε αξιοπρεπώς να βιοπορίζεται.
Το βίντεο που δημοσιεύσαμε τότε δεν χρειάζεται προλόγους κι είναι αρκούντως σοκαριστικό και εύγλωττο από μόνο του. Ξαναδείτε το πατώντας εδώ.

Φορείς και αρχές της πόλης προβληματίστηκαν από την υπόθεση και από το γεγονός ότι έτσι απροκάλυπτα κάποιοι δρουν και στο Ηράκλειο σε βάρος των οικονομικών μεταναστών.
Όμως η πόλη στο κύτταρό της έχει άλλου είδους καταβολές. Το αποδεικνύει μία κίνηση ευαίσθητων συμπολιτών μας που σχηματίστηκε στο διαδίκτυο και πασχίζει να ξαναφτιάξει το μικρό μαγαζάκι της οδού Γιαμπουδή. Όχι απλά για να βοηθήσει τον ταλαίπωρο ιδιοκτήτη του αλλά για να αποδείξει συνάμα πως η πόλη έχει ανθρωπιά και ξέρει να συμβιώνει αρμονικά με κάθε εθνικότητα, ανεξάρτητα από το χρώμα ή την καταγωγή της.

Η σελίδα που φτιάχτηκε στο Facebook ονομάζεται "Βοηθήστε να σωθεί το Μαγαζάκι"  κι έχει ήδη μερικές εκατοντάδες φίλους με την κοινή πρόθεση να το ξαναστήσουν στο ίδιο ακριβώς σημείο σε πείσμα όποιων νομίζουν πως εκβιασμοί και εκφοβισμοί θα περάσουν στην πόλη μας αντιλήψεις ξενοφοβίας και ρατσισμού.
ekriti.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki