Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Ο πάπας τα 'παιξε!!
«Ναι στο ξύλο στα παιδιά, αλλά με... αξιοπρέπεια!!»
Pope Francis condones beating children

Καλά θα κάνει να ξεβρωμίσει το Βατικανό από τους ρασοφόρους παιδεραστές και μετά να κάνει συστάσεις για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
.............................
Το ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο, αλλά υπό όρους, δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, οποίος δηλώνει ότι λίγο ξύλο στα παιδιά δεν βλάπτει, προκαλώντας έντονες οι αντιδράσεις στην Γερμανία και τη Βρετανία.
 
Pope Francis condones beating children
During his Wednesday audience today Pope Francis endorsed that fathers beat their children.  HERE  Italian text HERE
 
«Ενας καλός πατέρας ξέρει να έχει υπομονή και να συγχωρεί, αλλά επίσης και να σωφρονίζει με αυστηρότητα. Δεν είναι ούτε αδύναμος, ούτε πολύ επιεικής ούτε συναισθηματικός», δήλωσε ο Ποντίφηκας την Τετάρτη στο εβδομαδιαίο διάγγελμά του από το Βατικανό που ήταν αφιερωμένο στον ρόλο του πατέρα στην οικογένεια.
Ξεφεύγοντας από το κείμενο που είχε προετοιμάσει, όπως κάνει συχνά, ο Πάπας Φραγκίσκος πρόσθεσε: «Μια φορά σε μια λειτουργία άκουσα έναν πατέρα να λέει: “Μερικές φορές χτυπώ λίγο τα παιδιά μου, αλλά ποτέ στο πρόσωπο για να μην τα ταπεινώσω”. Αυτό είναι καλό, (ο πατέρας) έχει αίσθηση της αξιοπρέπειας. Πρέπει να τιμωρεί και το κάνει με δίκαιο τρόπο».
Οι δηλώσεις αυτές πέρασαν σχεδόν απαρατήρητες στην Ιταλία, όμως προκάλεσαν πολλές επικρίσεις στη βόρεια Ευρώπη.
«Κανένα χτύπημα εναντίον των παιδιών δεν μπορεί να είναι αξιοπρεπές. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Κάθε βία εναντίον των παιδιών είναι εντελώς απαράδεκτη», απάντησε η Σοσιαλίστρια Γερμανίδα υπουργός Οικογένειας Μανουέλα Σβέσιχ.
Η Ενωση Γερμανική Βοήθεια για τα Παιδιά ζήτησε από τον Αργεντινό ποντίφικα να επανορθώσει το συντομότερο δυνατό. «Αυτός ο πάπας είναι ιδιαίτερα ανθρωπιστής, όμως κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει λάθος. Λέγοντας ότι είναι φυσιολογικό να χτυπά κανείς (ένα παιδί), αν αυτό γίνεται με αξιοπρέπεια, παρεκτρέπεται εντελώς».
«Δεν ήταν καθόλου συνετή η δήλωση του Πάπα» σημείωσε ο Πίτερ Σόντερς, ιδρυτής μιας βρετανικής ένωσης κατά της παιδοφιλίας και μέλος της νέας επιτροπής του Βατικανού για την προστασία των παιδιών, στην εφημερίδα Daily Telegraph. «Εξεπλάγην που την έκανε, αν και καμιά φορά κάνει γκάφες», πρόσθεσε ο Σόντερς.