Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Τα λάθη των γονιών στο ιατρείο του παιδίατρου

Σίγουρα οι επισκέψεις στον παιδίατρο δεν είναι η πιο ευχάριστη υπόθεση, ωστόσο πολλές φορές οι γονείς άθελα τους δυσκολεύουν τα πράγματα.
Ας δούμε κάποια λάθη που όλοι οι παιδίατροι θα ήθελαν να αποφεύγουν οι γονείς.
4 Mistakes Parents Make at the Pediatrician's Office

Δεν πηγαίνουν προετοιμασμένοι.

Σε κάθε επίσκεψη θα πρέπει να έχετε προετοιμάσει τα θέματα τα οποία θα συζητήσετε με τον γιατρό. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να πείτε με σιγουριά για παράδειγμα κάθε πόσες ώρες το παιδί ανεβάζει πυρετό ή τι χρώμα έχουν τα κακά του όταν έχει διάρροια. Αυτές οι λεπτομέρειες θα βοηθήσουν τον γιατρό να κάνει καλύτερη διάγνωση. Επίσης, αν έχετε προετοιμάσει τις ερωτήσεις που θέλετε να κάνετε για κάποιο σημαντικό θέμα που σας απασχολεί, θα φύγετε και εσείς οι ίδιοι πιο καλυμμένοι και πιο ήσυχοι από το ιατρείο.

Επεμβαίνουν στην προτεινόμενη θεραπεία.
Έχετε επιλέξει έναν παιδίατρο γιατί εμπιστεύεστε τις γνώσεις και την εμπειρία του και πιστεύετε πώς είναι ο καλύτερος για το παιδί σας. Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον πιέζετε να σας γράψει αντιβίωση χωρίς λόγο ή να επιμένετε για κάποιο συγκεκριμένο φάρμακο, αν εκείνος θεωρεί ότι δεν χρειάζεται.

Χρησιμοποιούν τον παιδίατρο ως απειλή για το παιδί.
Αν θέλετε το παιδί σας να μην φοβάται και να εμπιστεύεται τον γιατρό του, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να τον χρησιμοποιείτε ως απειλή. Φράσεις όπως «Αν δεν κάτσεις καλά, θα πω στο γιατρό να σου κάνει εμβόλιο» δεν βοηθούν καθόλου.

Ξεχνούν ότι αυτοί και ο παιδίατρος πρέπει να λειτουργούν σαν ομάδα.
 Μπορεί ο γιατρός να είναι ο ειδικός, αλλά κανείς δεν ξέρει το παιδί του καλύτερα από τον ίδιο τον γονέα. Είναι σημαντικό ανάμεσα στα δυο μέρη να υπάρχει εμπιστοσύνη και καλή επικοινωνία, αφού και οι δυο έχουν ένα κοινό ενδιαφέρον: την καλή υγεία και ανάπτυξη του παιδιού.