Thursday 12 March 2015

Μητέρα παραπέμπεται
επειδή χτυπούσε το ανήλικο παιδί της!

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, κατηγορούμενη για απλή ενδοοικογενειακή βλάβη, παραπέμπεται μια αλλοδαπή, κάτοικος Ρόδου, που φέρεται να χτύπησε το ανήλικο παιδί της.

Στη δικογραφία που είχε σχηματιστεί κατηγορούμενος ήταν και ο σύντροφός της, σε βάρος του οποίου όμως δεν έγινε κατηγορία με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Δύο κάτοικοι του νησιού, ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, κατήγγειλαν τον Ιούλιο του 2013 ότι οι δύο κατηγορούμενοι διαμένουν σε διαμερίσματα επί της οδού Καλλιπάτειρας στο Καρακόνερο και έχουν αποκτήσει ένα κοριτσάκι ηλικίας 2 ετών, ενώ η πρώτη κατηγορούμενη έχει και έναν υιό ηλικίας 5 ετών, ο οποίος διαμένει μαζί με το ζευγάρι και την ετεροθαλή αδελφή του.

Οι γείτονες υποστήριξαν ότι κατά το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2011 έως 7 Ιουλίου 2013 υπήρξαν έντονα επεισόδια μεταξύ της μητέρας και του ανηλίκου υιού της η οποία, χτυπώντας τον, προσπαθούσε να τον σωφρονίσει.
Οι μάρτυρες και γείτονες των κατηγορουμένων είδαν τον ανήλικο να έχει εκχυμώσεις στο πρόσωπο, στις παρειές και στον τράχηλο, μώλωπα κάτω του αριστερού οφθαλμού και 2 αποχρωματισμένες περιοχές από παλαιό τραυματισμό στον τράχηλο, όπως διαπιστώθηκε και από την ιατρική εξέταση που ακολούθησε.
Στο παρελθόν ένας μάρτυρας είχε ακούσει φωνές της μητέρας και είχε αντιληφθεί κλάματα του μικρού αγοριού έχοντας προσπαθήσει να επέμβει και κάνοντάς της σχετική παρατήρηση.
Ο ανήλικος είχε εξομολογηθεί στους μάρτυρες ότι τα τραύματα τα είχε προκαλέσει η μητέρα του χτυπώντας τον.

Δαμιανός Αθανασίου

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki