Tuesday 24 March 2015

Πώς να βοηθήσετε μια φίλη που μόλις έγινε μανούλα!

Αν θέλετε να δείξετε έμπρακτα την υποστήριξή σας, κάντε κάτι που αυτή τη στιγμή πραγματικά το χρειάζεται!

Έχετε τις καλύτερες προθέσεις, αλλά δεν ξέρετε τι είναι αυτό που θα εκτιμούσε στ’ αλήθεια η φίλη σας; Δοκιμάστε κάτι από τη λίστα που ακολουθεί και θα σας θυμάται για πάντα με ευγνωμοσύνη!

Πάρτε το άλλο (ή τα άλλα) παιδιά της και πηγαίνετε στις κούνιες
ή στο πάρκο ή σε έναν παιδότοπο, οπουδήποτε εκτός από εκεί ακριβώς που η φίλη σας πρέπει να θηλάσει, να αλλάξει και να περιποιηθεί το νεογέννητο αδερφάκι του.

Πηγαίνετε φαγητό!
Αντί να πάρετε άλλη μία κουδουνίστρα για το μωρό ή ένα μπουκέτο λουλούδια, στην επόμενη επίσκεψη καταφθάστε κρατώντας ένα ταψί παστίτσιο ή γεμιστά ή ο,τιδήποτε μπορεί να καταναλωθεί άμεσα ή να μείνει στο ψυγείο για την επόμενη μέρα. Αν είναι και σε ταψί μιας χρήσης –για να μην έχει την έννοια ότι πρέπει να σας το επιστρέψει- ακόμα καλύτερα!

Πληρώστε μια γυναίκα να της καθαρίσει το σπίτι
Το καλύτερο δώρο που θα έχει πάρει ποτέ! Όμως, είναι σημαντικό να βάλετε κάποια άλλη να κάνει τις δουλειές κι όχι να πάρετε εσείς τη σφουγγαρίστρα και να αρχίσετε το συμμάζεμα γιατί μπορεί να έρθει σε δύσκολη θέση.

Κρατήστε το μωρό για να κάνει ένα ντους με την ησυχία της
Ακόμα καλύτερα, ενημερώστε τη πριν ξεκινήσετε. Πάρτε τηλέφωνο και πείτε της «έρχομαι να παίξω με το μωρό όσο εσύ θα κάνεις μπάνιο ή θα παίρνεις έναν υπνάκο». Μην το προτείνετε όταν φτάσετε εκεί γιατί το πιθανότερο είναι να σας πει «όχι, δεν πειράζει, είμαι μια χαρά, κάτσε να τα πούμε»! Ψέματα, δεν είναι μια χαρά και προτιμάει να κάνει ένα ζεστό αφρόλουτρο από το να τα πείτε!

Αναγνωρίστε τα σημάδια της επιλόχειας κατάθλιψης
Είναι πολύ συνηθισμένο για μια λεχώνα να νιώθει πού και πού πιεσμένη και θλιμμένη αλλά εάν τα αρνητικά συναισθήματα είναι πολύ έντονα ή διαρκούν πολύ, δεν αποκλείεται να πρόκειται για επιλόχεια κατάθλιψη. Εάν διαπιστώσετε ότι η φίλη σας δεν προσέχει όσο πρέπει τον εαυτό της ή δεν νιώθει καλά ψυχολογικά, συζητήστε με την οικογένειά της το ενδεχόμενο να ζητήσουν
βοήθεια από κάποιον ειδικό.

Βγάλτε τη μια βόλτα έξω από το σπίτι
Ακόμα κι αν επιμένει ότι προτιμάει να μείνει μέσα με τις πιτζάμες ξαπλωμένη στον καναπέ, είναι βέβαιο ότι θα σας ευγνωμονεί αν καταφέρετε να την πείσετε να φτιάξει λίγο τα μαλλιά της, να ντυθεί και να βγείτε μια βόλτα στον ήλιο με το μωρό στο καροτσάκι!

Κάντε τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ
Ή, ακόμα καλύτερα, μείνετε με το μωρό όσο εκείνη πηγαίνει να ψωνίσει. Όχι μόνο θα μπορέσει να κάνει τις δουλειές της χωρίς να χρειάζεται να κρατάει ή να σπρώχνει κάτι, αλλά θα έχει και την ευκαιρία να μείνει για λίγο μόνη –κάτι που, πιστέψτε μας, έχει μεγάλη ανάγκη!

Φτιάξτε μια ταμπέλα που γράφει «μην χτυπάτε το κουδούνι, κοιμάται το μωρό» και στερεώστε τη στην εξώπορτά της.
Την επόμενη φορά που μια εταιρεία κούριερ ή ένας γείτονας επιχειρήσει να χτυπήσει το κουδούνι, η φίλη σας θα ξέρει ότι χρωστάει τη διασφάλιση της ησυχίας της σε εσάς.

Πηγαίνετε ένα πακέτο πάνες ή μωρομάντιλα
Ξέρετε κάτι; Το μωρό δεν χρειάζεται άλλο ένα σούπερ χαριτωμένο φορμάκι που δεν πρόκειται να φορέσει πάνω από τρεις φορές. Χρειάζεται όμως πολλές πάνες και πολλά μωρομάντιλα. Τα οποία, παρεμπιπτόντως, τελειώνουν ακριβώς τη στιγμή που τα χρειάζεσαι! Κι αυτό τα καθιστά ένα πάντα ευπρόσδεκτο δώρο!

mamamia

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki