Monday 23 March 2015

Παιδί 2 ετών επέζησε μετά από 101 λεπτά (!) καρδιοπνευμονικής ανάνηψης

Ως "θαύμα" χαρακτηρίζουν οι γιατροί νοσοκομείου στην Πενσιλβανία των ΗΠΑ, την περιπέτεια του 2χρονου Gardell Martin, ο οποίος εισήλθε στα Επείγοντα χωρίς σφυγμό.
Παιδί 2 ετών επέζησε μετά από 101 λεπτά (!) καρδιοπνευμονικής ανάνηψης
Όλα ξεκίνησαν όταν, παίζοντας με τα αδέρφια του, ο 2χρονος έπεσε στα παγωμένα νερά ενός ποταμού κοντά στο σπίτι του με τα ρεύματα να τον οδηγούν περίπου 300 μέτρα μακριά.
Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες εντοπισμού του από την οικογένεια, τους γείτονες και τα μέλη του συνεργείου Πρώτων Βοηθειών, ο μικρός βρέθηκε να κρατάει ένα κομμάτι ξύλου στην όχθη με το σώμα του ακόμα μέσα στο νερό.
Το πλήρωμα του ασθενοφόρου παρέλαβε τον Gardell και μόλις διαπίστωσε ότι δεν είχε σφυγμό αμέσως ξεκίνησε να του παρέχει τις Πρώτες Βοήθειες με καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR). Δεν φαντάζονταν εκείνη τη στιγμή ότι αυτό θα συνεχιζόταν επί 1 ώρα και 41 λεπτά αδιάκοπα.
Όταν έφτασε στα Επείγοντα, ο μικρός ήταν σε κατάσταση υποθερμίας με το σώμα του να είναι στους 25 μόλις βαθμούς Κελσίου.
Αλλά αυτό φαίνεται ότι λειτούργησε θετικά, επειδή έριξε στο ελάχιστο τον μεταβολισμό του και προστάτευσε μερικώς τα όργανά του από τις επιπτώσεις της καρδιακής ανακοπής.
Αφότου οι γιατροί επανέφεραν τη θερμοκρασία του σε φυσιολογικά επίπεδα και συνεχίζοντας άκοπα να του κάνουν CPR επί 101 λεπτά, ο Gardell ανέκτησε τις αισθήσεις του.
Το απίστευτο είναι ότι μετά από όλα αυτά, ο 2χρονος δεν είχε κανένα απολύτως τραύμα ή άλλο ιατρικό πρόβλημα (πχ εγκεφαλική λειτουργία) και είναι υγιέστατος.
Πηγή: onmed.gr

1 comment:

  1. Όλα μπορούν να γίνουν. Όλα! Αυτό που οφείλουμε είναι να τρέξουμε,να παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας και Εκείνος θα δώσει το αποτέλεσμα.Εξάλλου σε τι θα βοηθήσουν τα " γιατί" και τα " πώς";
    Τι χαρά, αλήθεια, γι ΄αυτούς τους γονείς! Τι μεγαλύτερο δώρο θα μπορούσαν να περιμένουν!
    Ανθρωπίνως, δε θα μπορούσε να το φανταστεί ακόμα και ο καλύτερος σκηνοθέτης του σινεμά ή μάλλον " αυτά συμβαίνουν μόνο στο σινεμά". Κι όμως ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki