Monday 27 April 2015

Θεέ μου, πώς μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι,
όταν 19.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα από αιτίες
που μπορούν να προληφθούν;

Λιμός:
2e1ax_omniatv_entry_09_RCB_20100622_Dharamsala-SLUM-009
Στην παραγκούπολη  Charan της βόρειας Ινδίας, η Kalpana, ετών 20, έχει δίπλα της ένα από τα παιδιά της τη Sangeeta, ετών  2, που λιμοκτονεί, ενώ η αδελφή της Sarita, 5 μηνών, κοιμάται στην αγκαλιά της μητέρας της. Η Sangeeta ζυγίζει μόλις 9 κιλά.
Τα παιδιά είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν την συμπάθεια όσων θέλουν να δώσουν κάτι στους ζητιάνους, με αποτέλεσμα πολλοί που ζητιανεύουν, να  χρησιμοποιούν τα παιδιά τους για το σκοπό αυτό.
Ακόμη χειρότερα, μερικές φορές, όπως σε αυτή την περίπτωση ένα παιδί ενώ είναι πεινασμένο οδηγείται από το γονέα στους δρόμους ενώ εκλιπαρεί για φαγητό, ή εκμισθώνεται σε άλλο ζητιάνο, για να χρησιμοποιηθεί ως αντικείμενο που θα προκαλέσει συμπάθεια,  με την ελπίδα να κερδίσουν λίγα περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Μερικές φορές αυτά τα επιπλέον χρήματα,  χρησιμοποιούνται για να ταΐσουν  άλλα παιδιά, έτσι στην πράξη, ένα παιδί θυσιάζεται για χάρη άλλων.
Η Sangeeta έκτοτε έχει βοηθηθεί από το Φιλανθρωπικό Ταμείο της κινητής ιατρικής κλινικής του Tong-Len, στον καταυλισμό Charan, στη Νταραμσάλα, της  Ινδίας.
Όμως, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα 19.000 παιδιά πεθαίνουν την ημέρα από αιτίες που μπορούν να προληφθούν.

περισσότερα εδώ: netakias

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki