Wednesday 29 April 2015

Τα σωστά γυαλιά ηλίου για το παιδάκι σας. Δεν είναι θέμα μόδας αλλά υγείας.

Η μεγαλύτερη ποσότητα καταστροφής των ματιών από τις ακτίνες UV συνήθως συμβαίνει στα πρώτα χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου  και για αυτό πρέπει να αγοράσετε γυαλιά ηλίου στα παιδιά σας οπωσδήποτε και να τα φοράει το παιδί σας σε κάθε του βήμα και έξω από το σπίτι.
Όπως σας έχει γίνει συνήθεια να βάζετε στα παιδιά σας αντηλιακό έτσι πρέπει να φοράνε και τα γυαλιά ηλίου.
Πως να διαλέξετε τα σωστά γυαλιά ηλίου:
Επιλέξτε γυαλιά που έχουν 100% προστασία. Προσέξετε οι ενδείξεις των γυαλιών  να γράφουν 100% προστασία UVΑ και UVΒ και όχι απλά UV.
Οι πολυανθρακικοί οργανικοί και πολυωτικοί (polarized) φακοί είναι πιο ανθεκτικοί στις γρατσουνιές και στα χτυπήματα. Οι γυάλινοι φακοί αν σπάσουν μπορεί να είναι επικίνδυνοι και αιχμηροί για αυτό αποφύγετέ τους.
O σκελετός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο καθώς θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλος έτσι ώστε να καλύπτει την περιοχή των ματιών αλλά και να εφαρμόζουν ακριβώς στην μύτη και στα αυτιά του. Μην ξεχάσετε να επιλέξετε εύκαμπτους φακούς που δεν σπάνε και να μην είναι πολύ βαριά έτσι ώστε να επιβαρύνουν το παιδί σας.
Προσέξτε τις λαβές των γυαλιών να έχουν απαλή επικάλυψη στην περιοχή της μύτης και των αυτιών έτσι ώστε να μην πληγώνουν και να μην κάνουν σημάδια στο παιδί σας.
Μην ξεχάσετε να πάρετε ειδικά κορδονάκια. Στο καταστήματα οπτικών θα βρείτε ειδικά κορδονάκια που βοηθάνε το παιδί σας να μην τα χάνει και να του πέφτουν κάτω όταν παίζει.
Τέλος το πιο σημαντικό από όλα είναι να αγοράσετε γυαλιά μόνο από καταστήματα πιστοποιημένων οπτικών  για να είστε σίγουροι για την ασφάλεια και την ποιότητα των γυαλιών που θα αγοράσετε.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki