Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Αντικείμενο προπαγάνδας ένα μικρό παιδί με καρκίνο!
«Save an Angel Patras»

Πώς έχει η ιστορία με το Σωματείο
 
Μια κίνηση γεμάτη ανθρωπιά σε καιρούς δύσκολους, που κατόρθωσε να ενώσει όλους τους Ροδίτες, σε έναν σκοπό, την παροχή συνδρομής σε ένα παιδί που περνά τον δικό του Γολγοθά με την επάρατο και που για λόγους ουσιαστικούς και όχι συμβολικούς πήρε το όνομα του, φέρεται να έχει λοξοδρομήσει της αποστολής της, με αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση της μητέρας του.

Την 17η Ιουνίου στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του νεοσύστατου φιλανθρωπικού σωματείου  “Save an Angel  Patras” που έχει ως σκοπό του, τόσο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις νεοπλασματικές ασθένειες (καρκίνο) κατά την παιδική ηλικία, όσο και την ψυχολογική και υλική ενίσχυση οικογενειών και όσων έχουν την επιμέλεια παιδιών που πάσχουν από καρκίνο.

Ο νεοσύστατος σύλλογος χρησιμοποίησε το όνομα του μικρού Άγγελου, εν αγνοία των γονέων του. Η μητέρα του εξανίσταται με αναρτήσεις στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, ενώ διαμαρτύρεται γιατί χωρίς την συγκατάθεσή της χρησιμοποιείται συμβολικά το παιδί της, αλλά και γιατί στην διαμαρτυρία της έγινε αποδέκτης πικρόχολου σχολίου!
«Ολα ξεκίνησαν πριν από 3 χρόνια στο νησί της Ρόδου όταν ένα μικρό αγόρι, ο Αγγελος, διαγνώστηκε με καρκίνο και ο θέραποντας ιατρός του έκρινε αναγκαία τη μεταφορά του σε κλινική της Αγγλίας. Οι γονείς του μικρού Αγγελου απευθύνθηκαν σε φίλους και αυτοί διοργάνωσαν ένα μουσικό μαραθώνιο με στόχο την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας. Η βραδιά ονομάστηκε Save an angel και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εξαιρετικά θερμή.
Ιδιαίτερα συγκινημένοι οι γονείς του μικρού Αγγελου, που είδαν χιλιάδες κόσμου να ανταποκρίνεται στο κάλεσμά τους, προκειμένου να βοηθήσει το παιδί τους να καταφέρει ξανά να χαμογελά και να έχει μια φυσιολογική ζωή μακριά από νοσοκομεία και γιατρούς, αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα σωματείο που ως σκοπό θα έχει την στήριξη παιδιών με καρκίνο», αναφέρεται στη σελίδα του σωματείου  “Save an Angel  Patras”.
Η μητέρα διαμαρτυρήθηκε:
«Είναι καλό να γίνονται προσπάθειες και να δημιουργούνται σύλλογοι για την οικονομική ενίσχυση και όχι μόνο, των οικογενειών που βιώνουν τον παιδικό καρκίνο και συγχαρητήρια για τις προσπάθειές σας.
Όμως αν είναι δυνατόν, ενώ το παιδί μου μέρα με τη μέρα χάνει την μάχη με την ζωή, να χρησιμοποιείται το όνομά του για την επέκταση του συλλόγου!
Η πραγματικότητα είναι ότι ο Άγγελος χάνεται… προσπαθήστε να μπείτε στην θέση μας και στην θέση κάθε γονιού, που βιώνει την απώλεια του παιδιού του για να μπορέσετε να καταλάβετε στο ελάχιστο τι περνάμε!
Θα μπορούσατε ηθικά και μόνο να μας ρωτήσετε ή έστω να μας ενημερώσετε για την αναφορά του ονόματός του! Με κάθε σεβασμό στο πρόσωπό του!!!
Στο άρθρο αναφέρεστε επίσης ότι ...
....................
περισσότερα εδώ