Thursday 13 August 2015

Ένα άλλο παιδί φέρεται άσχημα στο δικό σας;

Είναι σίγουρο ότι θα τύχει να γίνετε μάρτυρες άσχημης συμπεριφοράς ενός παιδιού σε βάρος του δικού σας και ακόμα πιο σίγουρο ότι θα νιώσετε αμήχανα. 

Δείτε τις συμβουλές του mother.gr και μάθετε ποια είναι η ενδεδειγμένη αντιμετώπιση από μέρους σας.
  • Το βασικό είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας για δύο λόγους: ο πρώτος ότι δεν έχετε αρμοδιότητα να φερθείτε άσχημα ή να μιλήσετε απότομα στο ξένο παιδί και ο δεύτερος ότι η στάση που θα κρατήσετε θα πρέπει να παίξει κατά κάποιον τρόπο και παιδαγωγικό ρόλο στο άτακτο παιδάκι.
  • Φροντίστε να εκμηδενίσετε τις πιθανότητες να συμβεί κάτι ανάλογο σε επόμενη συνάντηση των δύο παιδιών. Ο πιο απλός τρόπος είναι να συμφωνήσετε με τους γονείς του να μιλήσουν μαζί του και να φροντίσουν να μην επαναληφθεί ανάλογη απρεπής συμπεριφορά. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, ίσως θα πρέπει να εξετάσετε την περίπτωση να αποφύγετε να πάτε ξανά στο μέρος που συναντήθηκαν.
  • Όταν γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι θα έρθει σπίτι σας ένα άτακτο παιδάκι και πριν μαζευτούν στο δωμάτιο για παιχνίδι, επισημάνετε με ήρεμο τρόπο (απευθυνόμενοι φυσικά προς όλα τα παιδιά) τους κανόνες καλής συμπεριφοράς που πρέπει να τηρήσουν. Δεν είναι εγγυημένο ότι θα υπακούσουν όλα, όμως είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για να προλάβετε δύσκολες καταστάσεις.
  • Μη δείχνετε υπερευαισθησία ακόμα και σε μια υπόνοια κακής συμπεριφοράς ενός ξένου παιδιού προς το δικό σας. Αντίδραση από μέρους σας έχει λογική σε περιπτώσεις ακραίας επιθετικότητας, απόπειρας χρήσης βίας κτλ. Δε χρειάζεται να μεγαλώσετε το παιδί σας σε ένα υπερπροστατευτικό περιβάλλον!
  • Αφού διαχειριστείτε αποτελεσματικά την άσχημη συμπεριφορά του άλλου παιδιού, μην παραλείψετε να επιβραβεύσετε το δικό σας για την άψογη στάση του και μοιραστείτε μαζί του την περηφάνια που νιώσατε.
 mother

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki