Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

Πρώην πρωθυπουργός κακοποιούσε παιδιά και η αστυνομία δεν διερεύνησε καταγγελία

Η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της βρετανικής αστυνομίας ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι θα ξεκινήσει έρευνα σχετικά με καταγγελίες ότι αστυνομικοί απέφυγαν να διερευνήσουν μια κατηγορία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου από τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Έντουαρντ Χιθ.
Edward Heath 'child sex abuse' allegation: Investigation to be held into Wiltshire police handling of alleged claim in the 1990s 

Συγκεκριμένα ο Χιθ ήταν πρωθυπουργός από το 1970 έως το 1974 και ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος από το 1965 μέχρι το 1975, όταν τον διαδέχθηκε η Μάργκαρετ Θάτσερ. Πέθανε το 2005 σε ηλικία 89 ετών.

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Καταγγελιών της Αστυνομίας (IPCC) ανέφερε ότι η καταγγελία σε βάρος του Χιθ έγινε τη δεκαετία του '90 στις αστυνομίες αρχές του Γουίλτσιρ, στη νοτιοδυτική Αγγλία.
Στην περιοχή αυτή πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ο πρώην πρωθυπουργός. Δεν δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις για το ποιος ήταν αυτός που τον κατήγγειλε, ούτε για την κατηγορία που του προσήψε.

«Πρόκειται για μια έρευνα για την καταγγελία ότι η Αστυνομία του Γουίλτσιρ δεν προχώρησε σε έρευνα όταν κάποιος απείλησε να αποκαλύψει ότι ο Σερ Έντουαρντ Χιθ πιθανόν να εμπλεκόταν σε αδικήματα που αφορούσαν παιδιά» γράφει στην ανακοίνωσή της η υπηρεσία IPCC.

Η αστυνομία του Γουίλτσιρ προσπαθεί από την πλευρά της να εξακριβώσει εάν υπήρχαν μάρτυρες ή θύματα που να στήριζαν τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

«Το όνομα του σερ Έντουαρντ Χιθ έχει ακουστεί σε σχέση με αδικήματα που αφορούσαν παιδιά. (Ο Χιθ) έζησε για πολλά χρόνια στο Σόλσμπερι και θα θέλαμε να ακούσουμε όποιον έχει σχετικές πληροφορίες που μπορεί να μας βοηθήσουν στις έρευνές μας ή όποιον πιστεύει ότι μπορεί να ήταν θύμα» ανακοίνωσε.

madata