Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

Δεν είχε χρήματα να αγοράσει βιβλία ...

Αυτό το αγόρι δεν είχε χρήματα να αγοράσει βιβλία και διάβαζε διαφημιστικά φυλλάδια.
Μέχρι που μια ανάρτηση στο facebook τα άλλαξε όλα…
518970858_c_570_4111

Αυτός είναι ο Mathew Flores. Είναι δώδεκα ετών και δε μοιάζει με κανένα παιδί από όσα έχετε γνωρίσει μέχρι σήμερα. Αυτό το αγόρι λατρεύει να διαβάζει διαφημιστικά φυλλάδια. Για την ακρίβεια, λατρεύει να διαβάζει οτιδήποτε βρίσκεται στο δρόμο του!
Παρασυρμένος από τη μεγάλη του αγάπη για το διάβασμα, ο μικρός Matthew ρώτησε τον ταχυδρόμο της γειτονιάς στην πόλη Salt Lake που ζει, αν μπορούσε να του δώσει όλη την ανεπιθύμητη αλληλογραφία και τα διαφημιστικά φυλλάδια που δεν κρατούσαν οι γείτονες.
Η παράξενη ερώτηση άφησε άφωνο τον ταχυδρόμο Ron Lynch. Γι’αυτό και ζήτησε εξηγήσεις. 
Τότε το παιδί του είπε πως δεν έχει βιβλία για να διαβάσει κι έτσι προσπαθεί να βρει ό,τι μπορεί ώστε να ικανοποιεί τη μεγάλη του επιθυμία. Και στο σχόλιο του ταχυδρόμου πως μπορεί να δανειστεί βιβλία από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, ο μικρός του απάντησε πως η οικογένεια του δεν έχει αυτοκίνητο και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα του λεωφορείου.
Όπως ήταν φυσικό, η ιστορία συγκίνησε βαθιά τον ταχυδρόμο. Συνηθισμένος από τα σημερινά παιδιά, που ζητούν ηλεκτρονικά παιχνίδια, ξαφνιάστηκε από την έκκληση αυτού του αγοριού. Κι έτσι αποφάσισε να το βοηθήσει.
Δημοσιοποίησε την ιστορία στο Facebook, μοιραζόμενος τη συγκίνηση αλλά και το θαυμασμό του για το φιλομαθές παιδί, με τους διαδικτυακούς του φίλους. Η ιστορία του Matthew ταξίδεψε παντού και έκανε πολύ κόσμο να δακρύσει για το φτωχό αγόρι.
Από εκείνη τη στιγμή και μετά, η τύχη φάνηκε να χαμογελάει στο Matthew. Βιβλία άρχισαν να καταφθάνουν στο σπίτι από όλους εκείνους τους χρήστες του διαδικτύου που συγκινήθηκαν με την αγάπη του για το διάβασμα!
Η πρώτη παράδοση του φιλότιμου ταχυδρόμου περιείχε περίπου 60 βιβλία! Φανταστείτε τον ενθουσιασμό του Matthew και της μικρής του αδερφής!
11780394 10204943123117988 780407521 n Αυτό το αγόρι δεν είχε χρήματα να αγοράσει βιβλία και διάβαζε διαφημιστικά φυλλάδια. Μέχρι που μια ανάρτηση στο facebook τα άλλαξε όλα…
Κόσμος από όλο τον κόσμο, από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία ή την Ινδία ξεκίνησε να στέλνει βιβλία. Όλοι ήθελαν να επιβραβεύσουν το μικρό αγόρι για τη φιλομάθεια του! Εκεί που αγόρια της ηλικίας του απαιτούν με κάθε τρόπο πανάκριβα ηλεκτρονικά, αυτός ζητούσε απλά φυλλάδια για να έχει να διαβάζει.
Πλέον το αγόρι έχει άφθονο υλικό για να ανοίξει τους πνευματικούς του ορίζοντες. Ο κόσμος των βιβλίων είναι μαγικός. Και τα παιδιά πρέπει να έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε αυτόν. Βοηθά τη φαντασία, την παιδεία αλλά και διαμορφώνει το χαρακτήρα τους. Όσο για το Matthew, πέρα από όλα τα άλλα, έμαθε σίγουρα πως η αγάπη και η ανθρωπιά μπορούν να νικήσουν κάθε εμπόδιο και να χτυπήσουν την πόρτα μας. Αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση.
Αν σας συγκίνησε κι εσάς η ιστορία του μικρού, φιλομαθούς αγοριού, δεν έχετε παρά να στείλετε τα βιβλία σας στην παρακάτω διεύθυνση.

Mathew Flores
c/o Sandy Post Office
8850 S 700 E
Sandy, UT 84070

Και να θυμάστε. Τα βιβλία, όσο παλιά κι αν είναι δεν πρέπει να πετιούνται ποτέ. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που στερούνται της δυνατότητας να αποκτήσουν ένα βιβλίο κι αρκούνται να διαβάζουν διαφημιστικά. Ας τους σκεφτούμε κι ας δώσουμε τα βιβλία που μας είναι “άχρηστα” σε μια δανειστική βιβλιοθήκη ή ας τα χαρίσουμε σε κάποιον που πραγματικά τα θέλει.

ΠΗΓΗ : diaforetiko.gr