Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

2015: Εννιά χρόνια «χαμομηλάκι»
26 Νοεμβρίου 2006 - 26 Νοεμβρίου 2015

Χαρά μεγάλη έχουμε σήμερα, που γιορτάζει ο Άγιος Στυλιανός, ο προστάτης των παιδιών, αφού αυτή τη μέρα, πριν από εννιά χρόνια, το «χαμομηλάκι» βγήκε στο διαδίκτυο κάνοντας την πρώτη του ανάρτηση.
Από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζουμε να προασπιζόμαστε τα παιδιά όλου του κόσμου.
Μέσα στα εννιά αυτά χρόνια, με τα δύσκολα, τα εύκολα, τις προσωπικές μας λύπες, τις χαρές μας, το «χαμομηλάκι» δεν έπαψε ούτε μια μέρα, ούτε μια στιγμή, να είναι στις προτεραιότητες μας.
Οσα περιγράψανε στο ξεκίνημά μας, στη Συντροφιά του Χαμομηλιού, μετά από 11.177 αναρτήσεις, ΟΛΑ ισχύουν μέχρι κεραίας.
Μας πήρε χρόνος μέχρι να «στήσουμε» το «χαμομηλάκι» μας τεχνικά, όμως, επειδή ήταν ολοκληρωμένο μέσα στο μυαλό και την καρδιά μας, ξεπεράσαμε τις τεχνικές δυσκολίες και πολύ σύντομα πήρε τη μορφή που βλέπετε.
Ηρθαν και δύσκολες μέρες, ξέρετε πώς είναι η ζωή, αλλά δίνοντας την καρδιά και την ψυχή μας σ' αυτό το ιστολόγιο, δύναμη παίρναμε και χαρά, μεγάλη χαρά. 

Λάθη γονιών, καταγγελίες, συμβουλές για κάθε θέμα που αφορά στα παιδιά, παραμυθάκια, τραγούδια, ποιήματα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, είναι στη θεματολογία μας.
Αλλάξαμε μαζί του, κλάψαμε, δακρύσαμε, γελάσαμε, χαρήκαμε, με τα άσχημα και τα ευχάριστα που συμβαίνουν στα παιδιά όλου του κόσμου.
Κάθε ανάρτηση ανεβαίνει με την ίδια χαρά, στολίζεται με την ίδια προσοχή, επειδή έχουμε την πεποίθηση ότι όλα τα άρθρα, οι ζωγραφιές, τα ποιήματά, οι σκέψεις, τα παραμύθια και τόσα άλλα -πρωτότυπα ή αναδημοσιευμένα- τον πρώτο μας σκοπό υπηρετούν: να βοηθηθεί έστω και ένα, ΕΝΑ παιδάκι – χαμομηλάκι.
Ισως, κάποιες φορές, να μας πήρε από κάτω η τόση κακία, η τόση απανθρωπιά των κακοποιητών. Δεν πάψαμε όμως ούτε στιγμή να ελπίζουμε ότι θα  έρθει κάποια μέρα που μόνο ευχάριστες ειδήσεις θα έχουμε να αναρτήσουμε.