Friday 20 November 2015

Η UNICEF βράβευσε το Λιμενικό
για τη διάσωση 16.500 βρεφών και παιδιών!!

Το Λιμενικό διέσωσε πάνω από 16.500 παιδιά και βρέφη!!
Με πολλά μπράβο, δυνατά χειροκροτήματα και σε κλίμα έντονης συγκίνησης βραβεύθηκε από τη UNICEF Ελλάδας το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή στο πλαίσιο των βραβείων UNICEF 2015, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Στο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ απονεμήθηκε το βραβείο «Λάμπρος Κανελλόπουλος», που θεσπίστηκε στη μνήμη του προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, για «το εξαιρετικό έργο που επιτελεί το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά και διαχρονικά για τη διάσωση/προστασία των παιδιών προσφύγων και μεταναστών».
Της βράβευσης προηγήθηκε προβολή βίντεο με συγκλονιστικές εικόνες από τις προσπάθειες που καταβάλλουν τα στελέχη του Λιμενικού στα νερά του Αιγαίου για να διασώσουν μικρά παιδιά.

------------------------
Δεκάδες άνθρωποι σε ένα φουσκωτό, παιδιά και γυναίκες που στη θέα του σκάφους του λιμενικού εκλιπαρούν για βοήθεια.
------------------------
Σύμφωνα με τον Α’ Υπαρχηγό του Λιμενικού Αθανάσιο Χονδρονάσιο, «από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, ο αριθμός εισερχομένων δια θαλάσσης προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα ανέρχεται σε περίπου 650.000 άτομα, σημειώνοντας μια αύξηση περίπου 1.873% σε σχέση με το 2014.
Το ίδιο διάστημα, σε 4.800 περιστατικά έχουν διασωθεί 89.000 πρόσφυγες μετανάστες, αριθμός μοναδικός παγκοσμίως και από αυτούς έχουν καταγραφεί περισσότερα από 16.500 διασωθέντα παιδιά και βρέφη».
περισσότερα εδώ

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki