Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015

Άφησε το παιδί της να πεθάνει...!
Νοιαζόταν μόνο για το Facebook

«Ήθελε να σκοτώσει το παιδί της! 
Λίγα ήταν τα ισόβια!»
Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου στην μητέρα από τη Λέρο που είχε αφήσει το 38 ημερών βρέφος της να πεθάνει από ασιτία. Η γυναίκα κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένοχη ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Η Εισαγγελέας της έδρας Κυριακή Κλιάμπα ήταν καταπέλτης στην αγόρευση της. Υποστήριξε ότι η κατηγορούμενη ήταν ένα άτομο χωρίς ηθικές αναστολές, που ψεύδεται συνεχώς, αναφερόμενη στο γεγονός ότι παρίστανε την αστυνομικό στην μικρή κοινωνία της Λέρου και στον σύντροφό της από τον οποίο απέκρυψε ότι ήταν έγκυος από άλλον άντρα και του το αποκάλυψε μόνο την ημέρα που την μετέφερε στο νοσοκομείο για να γεννήσει.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι ψεύδεται και για το γεγονός ότι δεν θήλασε το παιδί εφευρίσκοντας διάφορες προφάσεις και συγκεκριμένα ότι είτε είχε έλλειψη ασβεστίου, είτε ότι δεν είχε γάλα, ενώ ουσιαστικά το άφηνε χωρίς τροφή και χωρίς φροντίδα με αποτέλεσμα να καταλήξει. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το μόνο της ενδιαφέρον ήταν να περιηγείται το Facebook.

Στη δίκη κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας παιδίατρος του νοσοκομείου της Λέρου, που ξέσπασε σε δάκρυα κατά τη διάρκεια της Εισαγγελικής αγόρευσης αλλά και ο πρώην σύντροφός της, στρατιωτικός, που ήταν εμφανώς συγκινημένος και περιέγραψε το τι είχε συμβεί, ομολογώντας, όταν του επιδείχθηκαν φρικιαστικές φωτογραφίες του βρέφους ότι δεν γνώριζε ότι είχε εξελιχθεί έτσι η υγεία του.
Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την κοινωνία το 2013, όταν το βρέφος μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου και έφερε ενδείξεις ασιτίας, έλλειψη καθαριότητας και προφανή απώλεια βάρους σε σχέση με τη γέννησή του.
για περισσότερα, αν το αντέχετε,  εδώ