Friday 29 January 2016

Η «Πρόκληση της μονωτικής ταινίας» - «duct tape challenge» - Η νέα θανατηφόρα τρέλα των εφήβων

Τραύματα στο κεφάλι και πιθανώς μόνιμη βλάβη υπέστη ένα 14χρονο αγόρι από την Ουάσιγκτον που έπεσε και χτύπησε άσχημα ενώ έπαιζε το νέο παιχνίδι- τρέλα του ίντερνετ, την «πρόκληση της μονωτικής ταινίας» ή «duct tape challenge».

Failed 'Duct tape challenge' leaves 14-year-old in hospital with serious head injuries

Μιλώντας από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται ο Skylar Fish λέει πως είναι τυχερός που ζει μετά το ατύχημα της 16ης Ιανουαρίου.

Ο 14χρονος και οι φίλοι του έπαιζαν το εν λόγω «παιχνίδι», κατά το οποίο ένα άτομο δένεται με κολλητική ταινία και επιχειρεί να «λυθεί». Οι φίλοι του Skylar τον κάλυψαν με ταινία ενώ εκείνος στεκόταν όρθιος και προσπαθώντας να ελευθερωθεί έπεσε με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του στο μεταλλικό πλαίσιο του παραθύρου και στη συνέχεια στον τσιμεντένιο τοίχο. Έσπασε την κόγχη του ματιού του και έπαθε εγκεφαλικό ανεύρυσμα.
«Όταν το σκέφτομαι, ήταν σαν να με χτύπησε αυτοκίνητο», περιγράφει ο ίδιος.
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου έκανε 48 ράμματα από το ένα αυτί στο άλλο για να κλείσει η πληγή στο κεφάλι του.

Για την εγκεφαλική αιμορραγία χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση ενώ οι γιατροί δεν μπορούν να πουν με σιγουριά αν θα ανακτήσει ποτέ την όρασή του στο τραυματισμένο μάτι.Τη Δευτέρα μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο Παίδων όπου θα μείνει τις επόμενες εβδομάδες ακολουθώντας πρόγραμμα αποκατάστασης.
Σύμφωνα με τη μητέρα του, αν είχε χτυπήσει λίγα εκατοστά πιο έξω ή αν οι φίλοι του δεν τον είχαν γυρίσει στο πλάι ενώ πνιγόταν με το ίδιο του το αίμα, θα είχε πεθάνει.
Μετά το ατύχημα του Skylar, η μητέρα του χρησιμοποιεί τα Social media για να προειδοποιήσει άλλους γονείς σχετικά με τους κινδύνους του «duct tape challenge».
Στο YouTube υπάρχουν βίντεο ακόμα και τρία χρόνια πριν που δείχνουν παιδιά να συμμετέχουν σε τέτοια «παιχνίδια».

«Ψάχνουν αυτό που είναι διασκεδαστικό, κουλ, αυτό που θα εντυπωσιάσει τους φίλους τους», λέει, «δεν σκέφτονται το ενδεχόμενο να πέσουν και να χτυπήσουν το κεφάλι τους», εξηγεί η Fish, η οποία ξεκίνησε καμπάνια μέσω GoFundMe για να μπορέσει να καλύψει τα ιατρικά έξοδα του γιου της.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki