Monday 4 January 2016

Αν θέλετε να χάσετε τα λεφτά σας σε... δεινόσαυρους, αφήστε μόνο το παιδί σας με ένα iPad!

Ένας πατέρας στην Βρετανία ανακάλυψε ένα «φέσι» 5.000 ευρώ στην πιστωτική του κάρτα γιατί δεν έπρεπε να είχε αφήσει μόνο του τον γιο του με το iPad, καθώς ο πιτσιρικάς έκανε αγορές... δεινοσαύρων μέσα από το ηλεκτρονικό παιχνίδι που έπαιζε.
Child, 7, racks up $4,000 in charges playing Jurassic World iTunes game, leaving dad to foot bill

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι, άλλοτε σοβαροί και άλλοτε λιγότερο να μην αφήνετε τα παιδιά σας αρκετές ώρες μπροστά σε ένα iPad. Για τον Βρετανό όμως Μohamend Shugaa υπήρξε ένας ακόμα: ο μικρός του γιος κατάφερε από τις 13 έως και τις 18 Δεκεμβρίου να του φορέσει ένα ηλεκτρονικό «φέσι» στην κάρτα του ύψους 5.000 ευρώ αγοράζοντας... δεινόσαυρους (και άλλα παραφερνάλια) μέσα από το παιχνίδι Jurassic World.
Ο επτάχρονος Faisall είχε καταφέρει να απομνημονεύσει τον κωδικό του μπαμπά του προς το iTunes και μέσα από αυτό μπορούσε να αγοράζει ό,τι ήθελε ώστε να έχει εξέλιξη στο παιχνίδι του, και κυρίως να αναβαθμίζει τους δεινοσαύρους του. Μέσα σε έξι ημέρες ο μικρός έκανε όλη αυτή την ζημιά στην πιστωτική κάρτα του πατέρα του, ενώ μόνο σε μία φάση του παιχνιδιού η οποία κράτησε μόλις μία ώρα, κατάφερε να ξοδέψει σχεδόν 2.000 ευρώ.
Ο πατέρας ευτυχώς ανακάλυψε σχετικά γρήγορα τις αταξίες του γιου του, και πριν αδειάσει η κάρτα του σε δεινοσαύρους είδε τις μεγάλες χρεώσεις και επικοινώνησε με την τράπεζα η οποία του έδειξε την όλη αλήθεια. 
Πάντως η ιστορία έχει ευχάριστο τέλος, καθώς παρά τις αρχικές αντιρρήσεις των υπηρεσιών της Apple τελικά του έδωσαν πίσω τα χρήματά του.
Ας γίνει λοιπόν μάθημα σε αρκετούς γονείς που μπορεί να βρεθούν σε αυτή την θέση, καθώς τα περισσότερα πλέον παιχνίδια έχουν αυτή την... πονηρή δυνατότητα, ενώ από την άλλη οι γονείς μπορούν πολύ εύκολα να απαγορεύουν με μερικά κουμπιά στα παιδιά τους να προχωρούν σε αγορές μέσω των παιχνιδιών τους.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki