Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

Η ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ τελικά απέλυσε την εργαζόμενη
που της είχε ζητήσει να «ρίξει το παιδί»

Σε απόλυση της πρώην εγκύου εργαζομένης της προχώρησε τελικά η ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ. Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη στο Ηράκλειο είχε καταγγείλει όταν ήταν έγκυος, πώς η εταιρεία στην οποία εργαζόταν της είχε πει να "ρίξει το παιδί".
Στη συνέχεια είχε καταγγείλει πως είχε δεχθεί απειλές σε βάρος της ζωής της ενώ ζητούσε και τα δεδουλευμένα της. Η γυναίκα είχε ακολουθήσει με τη στήριξη εργατικών σωματείων, τη νομική οδό, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να τη δικαιώσει. 
Ωστόσο, φαίνεται ότι πλήρωσε ακριβά αυτή την υπόθεση καθώς, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου, η γυναίκα όταν επέστρεψε στη δουλειά της, η εργοδοσία της έδειξε την πόρτα της εξόδου.
Διαβάστε τι αναφέρει το παράρτημα Ηρακλείου 
του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών:

"Όταν η εργοδοσία νομίζει ότι βρίσκεται πάνω από το νόμο… 

Σε παράνομη απόλυση της συναδέλφισσας προχώρησε τελικά η ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ! 
Το θράσος της εν λόγω εργοδοσίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο: - αφού πρώτα εκβίασαν τη συναδέλφισσα να ρίξει το παιδί για να συνεχίσει να δουλεύει, - αφού αποπειράθηκαν να χειροδικήσουν όταν διεκδίκησε δεδουλευμένα, - αφού την άφησαν για μήνες απλήρωτη ώστε να την εξαναγκάσουν σε παραίτηση, - αφού απείλησαν με μηνύσεις το σωματείο μας και δημοσιογράφους - αφού την απείλησαν για τη ζωή της εάν προχωρούσε σε καταγγελία στο ΙΚΑ, - αφού την απείλησαν ότι θα μπορούσαν να τη διασύρουν τόσο ώστε να μη βρει ποτέ ξανά δουλειά τώρα που έληξαν οι άδειες (μητρότητας κλπ) και η συναδέλφισσα επέστρεψε στην εργασία της ως όφειλε με βάση την αορίστου χρόνου σύμβαση της, με περίσσιο θράσος της είπαν «πέρνα έξω».
Την απέλυσαν παράνομα γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την 18μηνη προστασία μητρότητας από το νόμο (απαγόρευση απόλυσης). Πέρσι η εργοδοσία ηττήθηκε: παρά την αρχική άρνηση της, εν τέλει παραδέχτηκε και κατέβαλε όλα τα δεδουλευμένα και παραχώρησε τις άδειες που νόμιμα δικαιούταν η συνάδελφος. Φέτος, και παρά τη συλλογική κατακραυγή εναντίον της σε πανελλαδικό επίπεδο, η εργοδοσία εξακολουθεί προκλητικά να παρανομεί. Δεν μερίμνησε ποτέ για την αποκατάσταση της ασφαλιστικής εικόνας της συναδέλφισσας στο ΙΚΑ, χρωστάει ξανά δεδουλευμένα και έφτασε στο σημείο να προβεί σε παράνομη απόλυσή της.
Το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει για πολλοστή φορά την κατασκευαστική εταιρεία ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ για την προκλητικότατη και αδίστακτη στάση της. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα μέχρι την πλήρη ηθική αποκατάσταση της συναδέλφισσας. Στηρίζουμε αταλάντευτα κάθε ...
...........

περισσότερα εδώ: FlashNews