Sunday 17 April 2016

Παιδιά κάνουν πασαρέλα για να βρουν γονείς!
Και μη χειρότερα...

Ένα απίστευτο ντοκυμαντέρ, που προβλήθηκε από το γαλλικό δίκτυο France 5, σόκαρε όσους το παρακολούθησαν και άφησε άναυδη την κοινή γνώμη.
Στο ντοκυμαντέρ που τιτλοφορείται “Τα εγκαταλελλειμένα παιδιά των ΗΠΑ”, ορφανά παιδιά προσπαθούν να εντυπωσίασουν τους επίδοξους γονείς κάνοντας… πασαρέλα!

Η ιστορία των παιδιών κρύβει πίσω της μία διπλή απόρριψη
Την πρώτη από τη φυσική οικογένειά τους και την δεύτερη από την ανάδοχη οικογένεια που τα υιοθέτησε και εν συνεχεία τα εγκατέλειψε.
Στο ντοκυμαντέρ προβάλλετε μία εκδήλωση που έλαβε χώρα σε μία ειδικά διαμορφωμένη ευαγγελική εκκλησία της Πενσυλβάνια, όπου έχει στρωθεί στο κέντρο της ένα κόκκινο χαλί και αριστερά και δεξιά άντρες και γυναίκες που παρατηρούν τα ανήλικα παιδιά να περπατάνε με το χέρι στη μέση, χαμογελώντας όλο χάρη, σα να είναι μοντέλα πάνω σε πασαρέλα.
Τα παιδιά θα πρέπει επίσης να εκθειάσουν τα προσόντα τους, να μιλήσουν για τα χόμπι τους, τα όνειρά τους αλλά και τι τους αρέσει και τί όχι. Τα περισσότερα λένε πως είναι έντιμα και τους αρέσει η ζωγραφική ενώ άλλα, όπως είναι φυσικό, ντρέπονται με την όλη διαδικασία.

Οι εν δυνάμει γονείς βλέποντάς τα και ακούγοντάς τα, μετέπειτα αποφασίζουν ποιό παιδί τους ταιριάζει για να υιοθετήσουν!

Εκείνο επίσης που σοκάρει, είναι το γεγονός πως κάθε χρόνο στις ΗΠΑ 25.000 παιδιά εγκαταλλείπονται από τους ανάδοχους γονείς τους, προκαλώντας το ερώτημα για ποιόν λόγο θέλουν να τα υιοθετήσουν από την αρχή αλλά κυρίως κατά πόσο ελέγχονται τα προσόντα που πρέπει να έχουν οι γονείς που τελικά υιοθετούν.

Η Σοφί Ψυχόντνι, η ερευνήτρια και δημιουργός του ντοκυμαντέρ, όταν ρωτήθηκε για τα όσα είδε και κατέγραψε ανέφερε πως:

«Τα παιδιά φορούν ωραία ρούχα και με τα μαλλιά φτιαγμένα. Κατά τις συναντήσεις που οργανώνει η Ευαγγελική Εκκλησία, τα παιδιά τρώνε μπισκότα και γνωρίζουν τους επίδοξους ανάδοχους γονείς τους. Στο ρεπορτάζ μου προσπάθησα να μην εκθέσω τα παιδιά, για το λόγο αυτό ο φακός τα τράβαγε από μακριά ή σε πολλά σημεία η εικόνα ήταν θολή για να μην αναγνωρίζονται τα πρόσωπά τους».
mononews

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki