Wednesday 25 May 2016

Elijah Wood: Τα κυκλώματα παιδεραστίας στο Hollywood
Speaks Out on Child Abuse in Hollywood

Σοκ προκαλεί ο πρωταγωνιστής του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» καταγγέλλοντας την αμερικανική βιομηχανία κινηματογράφου για οργανωμένη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
"An Open Secret", documentary about Hollywood pedophile 

Μιλώντας στους Times του Λονδίνου, ο Elijah Wood, που άρχισε την καριέρα του στο Χόλιγουντ όταν ήταν μόλις 8 ετών αναφέρει ότι και στο Χόλιγουντ υπάρχουν φαινόμενα κακοποίησης όπως αυτά που συγκλονίζουν ακόμη το BBC μετά τις αποκαλύψεις για την δράση του παρουσιαστή παιδικών προγραμμάτων Τζιμι Σάβιλ. 

«Όλοι μεγαλώσατε με τον Σάβιλ. Είναι προφανές ότι στο Χόλιγουντ συνέβαινε κάτι σε μεγαλύτερη κλίμακα. Τα πάντα ήταν οργανωμένα. Υπάρχουν πολλά φίδια σε αυτή τη βιομηχανία. Ανθρωποι που έχουν στο μυαλό τους τα δικά τους... ενδιαφέροντα» είπε ο ηθοποιός και πρόσθεσε ότι ο ίδιος, ως παιδί, ήταν προστατευμένος από την μητέρα του, η οποία δεν τον άφηνε να πηγαίνει σε πάρτι.

Ο Wood τόνισε ότι τα εγκλήματα των παιδεραστών συνεχίζονται, χωρίς να υπάρχει τιμωρία γιατί οι φωνές των παιδιών καλύπτονται από την εξουσία. 

Το «κοινό μυστικό»

Ο 35χρονος πρωταγωνιστής δεν είναι ο πρώτος που μιλά δημόσια για το κύκλωμα παιδεραστίας του Χόλιγουντ. Το 2011 o Corey Feldman είχε πει στην εκπομπή του ABC "Nightline" πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντες του Χόλιγουντ.

Πριν από ένα χρόνο, το ντοκιμαντέρ "An Open Secret" ερεύνησε τις υποθέσεις παιδεραστίες στο Χόλιγουντ. Ένα μεγάλο μέρος της ταινίας μιλά για τους καταδικασμένους για σεξουαλικά εγκλήματα πρώην κατόχους της εταιρίας Digital Entertainment Network. Το ντοκιμαντέρ είχε σκηνοθετηθεί από την Αmy Berg αλλά δεν προβλήθηκε σχεδόν πουθενά κι αυτό ενδεχομένως να είναι ενδεικτικό για το πόσο μακριά είναι τα πλοκάμια του κυκλώματος.
O Wood, ο οποίος παρακολούθησε το ντοκιμαντέρ, ανέφερε πως "το An Open Secret δεν έχει καν ξύσει την επιφάνεια του τί πραγματικά γίνεται".

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki