Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Joshua Marbury και Alicia Quinney: Άφησαν το μωρό τους με baby sitter κι όταν γύρισαν...

... το αντίκρισαν έτσι!
Parents seek justice, turn to social media in child abuse case

Δύο μήνες έχουν περάσει από τότε που οι Joshua Marbury και Alicia Quinney, γονείς του Jacob, κατήγγειλαν στην αστυνομία τη baby sitter που είχε αναλάβει τη φροντίδα του παιδιού. Ακόμα ωστόσο, όπως λένε, δεν έχει γίνει κάποια δίωξη κατά της γυναίκας που θεωρούν υπεύθυνη για την κατάσταση στην οποία βρήκαν το γιο τους, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Το ζευγάρι είχε αφήσει το ενός έτους αγοράκι με τη γυναίκα σε μια βραδινή έξοδο το Μάρτιο. Επιστρέφοντας σπίτι βρήκαν το αγόρι να κλαίει σπαρακτικά και τη γυναίκα να κοιμάται βαριά.
Το επόμενο πρωί, όπως περιγράφουν, το αγόρι ήταν γεμάτο μελανιές- με μία στο πλάι του κεφαλιού του να θυμίζει αποτύπωμα χεριού- κι αμέσως κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία.
Οργισμένος ο πατέρας κατέφυγε την Παρασκευή στο Facebook όπου περιέγραψε τι είχε συμβεί με το παιδί, ανεβάζοντας τις φωτογραφίες του και υποστηρίζοντας πως κάποια δικαστική απόφαση εμπόδιζε τη δίωξη του ανθρώπου που είχε προκαλέσει τόσο πόνο στο αγοράκι.
Αναφερόταν σε απόφαση του Εφετείου του Oregon από το 2012 που δυσκολεύει την απαγγελία κατηγοριών σε πιθανούς δράστες σε περίπτωση που τα θύματά τους δεν μπορούν να μιλήσουν. Για να υπάρξει καταδίκη θα πρέπει να αποδειχθεί πως το θύμα υπέστη φυσικό τραύμα και σημαντικό πόνο, σύμφωνα με την απόφαση, κάτι δύσκολο όταν τα θύματα δεν μπορούν να περιγράψουν τι τους συνέβη.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όταν τα τραύματα και οι μώλωπες δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρά, ο πιθανός δράστης ουσιαστικά να τη γλιτώνει.
Η μητέρα του Jacob περιέγραψε πως όταν τον είδε αρχικά, εκείνη τη νύχτα του Μαρτίου, είδε το μαυρισμένο μάτι του και νόμιζε πως το είχε μουτζουρώσει με μαρκαδόρο. «Μετά είδα πως όλη η δεξιά πλευρά του ήταν μαύρη και μπλε» και στη συνέχεια βρήκε σημάδια στο αυτί, το χέρι και την πλάτη του.

Σύμφωνα με την ίδια, το περιστατικό αυτό δεν προκάλεσε σοβαρά σωματικά τραύματα στο γιο της αλλά τον επηρέασε ψυχολογικά καθώς έκτοτε δεν θέλει να μένει μόνος του με κανέναν άλλον εκτός από τη μαμά του.

madata