Monday 18 July 2016

Πύργος: Νεογέννητο εγκαταλείφθηκε στην παιδιατρική κλινική. Το αγκάλιασαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές

Γεννήθηκε πρόωρα, πριν 58 ημέρες και αμέσως βίωσε την εγκατάλειψη και το σκληρό πρόσωπο της Πολιτείας.
Ο λόγος για το αγοράκι που, από τη μια στιγμή στην άλλη, βρέθηκε στην «αγκαλιά» των γιατρών και νοσηλευτών της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, οι οποίοι, για μια ακόμα φορά «κάλυψαν» τα κενά της πολιτείας με την αγάπη, την ευαισθησία και την ανθρωπιά που τους διακρίνει.
Όπως έχουν κάνει πολλές φορές μέχρι τώρα, διακριτικά και αθόρυβα…
Η περιπέτεια του βρέφους ξεκίνησε από την ημέρα της πρόωρης γέννησής του, πριν δυο μήνες. Διασωληνώθηκε και διακομίσθηκε σε Ειδική Μονάδα Νεογνών απ’ όπου πριν λίγες ημέρες πήρε εξιτήριο, αλλά αντί να βρεθεί στο ασφαλές περιβάλλον του σπιτιού, παραδόθηκε από τη μητέρα – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες - σ’ έναν οικογενειακό φίλο. Από αυτόν, το παρέλαβε ο πατέρας του και μη μπορώντας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της φροντίδας του, απευθύνθηκε στο Α.Τ Αμαλιάδας ζητώντας βοήθεια.
Συνοδεία αστυνομικών, το μωρό μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου με τους γιατρούς να εξασφαλίζουν τις συνθήκες και τα μέσα (μονόκλινο δωμάτιο, πάνες, γάλα κλπ) που απαιτούνται για τη φροντίδα που χρειάζεται το νεογνό, με την επίβλεψη του ίδιου του πατέρα, υπό τις δικές τους οδηγίες και βοήθεια. 
Ωστόσο, η σύλληψη που πατέρα - οικονομικού μετανάστη από την Αίγυπτο που δεν κατέχει τα νόμιμα έγγραφα παραμονής στην χώρα – από τους Αστυνομικούς, είχε σαν αποτέλεσμα το άτυχο αγοράκι να μείνει χωρίς κηδεμονία, και οι γιατρούς και νοσηλευτές να ψάχνουν να βρουν λύση.

Οι υπεύθυνοι της Παιδιατρικής Κλινικής ενημέρωσαν τις αρμόδιες Αρχές για το περιστατικό, και χθες το πρωί, η Εισαγγελία Αμαλιάδας έδωσε εντολή να φιλοξενηθεί το παιδί στο Νοσοκομείο του Πύργου, με τους γιατρούς να δηλώνουν αδυναμία, λόγω της υποστελέχωσης του τμήματος, που ήδη λειτουργεί στα όρια ασφαλείας. 
...............
Ανθρώπινα και με περίσσευμα αγάπης

Επειδή η ανθρωπιά, η ευαισθησία, το αίσθημα καθήκοντος και η αγάπη του προσωπικού, περισσεύει και είναι αυτά που τους δίνουν δύναμη και κουράγιο να στέκονται όρθιοι και προσπαθούν να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας παρά τα σοβαρά προβλήματα στον χώρο της υγείας, η λύση ήρθε και πάλι εκ των έσω. 
Μάλιστα, η Κοινωνική Λειτουργός του Νοσοκομείου – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες – έκανε διπλή βάρδια ώστε το μωρό να μη μείνει χωρίς επίβλεψη, μέχρι να βρεθεί η προσωρινή λύση. Αν και από την Εισαγγελία, που είδε με μεγάλο ενδιαφέρον το θέμα - λόγω της δικαιολογημένης αδυναμίας φροντίδας - ζητήθηκε από τους ...
......
περισσότερα στην πηγη

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki