Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

Τα νήπια κάνουν την ζωή μας πιο κουραστική
αλλά καλύτερη!

Η ζωή είναι καλύτερη με ένα νήπιο 
και αυτοί οι 10 λόγοι το αποδεικνύουν.

Τα νήπια μπορούν να σε εξουθενώσουν. Σε αντίθεση με ένα μωρό που είναι, όπως λέμε, «μαμ, κακά και νάνι», το νήπια είναι υπερκινητικά, λερώνονται, κάνουν φασαρία, σε κατακλύζουν με ερωτήσεις και, φυσικά, κάνουν την ζωή σου καλύτερη. Πιο κουραστική, αλλά καλύτερη. 

Δεν μας πιστεύετε; Ακολουθούν 10 λόγοι!
1. Βλέπουν πράγματα που εσύ δεν βλέπεις. Τα πάντα γύρω τους κινούν την περιέργεια. Χωρίς το νήπιο δεν θα έβλεπες το λουλούδι που φυτρώνει στο τσιμέντο και την πεταλούδα που κόβει βόλτες στο μπαλκόνι.
2. Σε αναγκάζουν να κάνεις διάλειμμα. Το παιδί παίζει ή βλέπει cartoonsκαι εσύ είσαι κολλημένη στον υπολογιστή. Πρέπει, όμως, να σηκωθείς και να συνεχίσεις την ημέρα σου και το μικρό σου θα σε αναγκάσει θέλεις δεν θέλεις να βγεις από τον ψηφιακό κόσμο.
3. Προσφέρουν αγκαλιές. Θυμάσαι την στιγμή εκείνη που σκαρφάλωσε στην ποδιά σου και σε πήρε αγκαλιά; Ναι, ήταν πριν μερικά λεπτά! Και σε μερικά λεπτά θα έρθει πάλι. Και, ειλικρινά, αυτή η αγκαλιά έχει την μαγική δύναμη να κάνει τα πάντα να φαντάζουν υπέροχα!
4. Δεν κρατούν κακία. Μπορεί να μην του πήρες παγωτό ή να μη το άφησες να δει ένα ακόμα κινούμενο σχέδιο στην τηλεόραση αλλά σε δέκα λεπτά θα το έχει ξεχάσει και θα έρθει πάλι κοντά σου για αγκαλιές και φιλιά.
5. Διδάσκουν υπομονή. Εσύ μπορεί να βιάζεσαι αλλά το νήπιο θα απολαύσει κάθε στιγμή. Θα σε αναγκάσει να σταματήσεις για να δεις την φωλιά των χελιδονιών πάνω στο δέντρο, την πέτρα που μοιάζει με κουνελάκι, το φύλλο που το παίρνει ο αέρας και το σύννεφο που μοιάζει με καράβι.
6. Είναι χαριτωμένα. Τα αξιαγάπητα χαμόγελα, τα μπερδέματα της γλώσσας, τα νυσταγμένα μουτράκια… όλα είναι τόσο υπέροχα που σου φτιάχνουν την μέρα και την νύχτα.
7. Δεν μισούν κανέναν και τίποτα (πέρα από τον ύπνο τουλάχιστον). Κάθε νέο πρόσωπο που γνωρίζουν αποτελεί αυτόματα ευκαιρία για παιχνίδι. Τα νήπια είναι υπεράνω εθνικότητας, γλώσσας, χρώματος, σεξουαλικού προσανατολισμού και έχουν πολλά να διδάξουν τους ενήλικες εναντίον του ρατσισμού.
8. Σε αναγκάζουν να ρίξεις τους ρυθμούς. Είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο να το ντύσεις, να το κάνεις μπάνιο, να καθαρίσεις το σπίτι μόνη κοκ. Κι όμως ρίχνεις τους ρυθμούς για να το διδάξεις πράγματα.
9. Τίποτα δεν είναι προβλέψιμο. Υπολογίζεις να φύγετε από το σπίτι στις 8; Σε γελάσανε! Το νήπιο έχει τα δικά του σχέδια και αυτό δεν είναι πάντα κακό. Το να βγαίνεις από το πρόγραμμα είναι πολλές φορές μια περιπέτεια που αξίζει να ζήσεις.
10. Αγαπούν δίχως όρους. Μπορεί σήμερα τα μαλλιά σου να μην στρώνουν, μπορεί να έχεις βγάλει ένα σπυράκι ή να νιώθεις φουσκωμένη, μπορεί να έχεις να κάνεις μπάνιο μέρες ή να μην έχεις βαφτεί… Τίποτα απ’ όλα αυτά, όμως, δεν μετράει για ένα νήπιο. Σε αγαπάει άνευ όρων. Είσαι η μαμά του!