Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Ταινίες που αξίζει να δείτε με τα παιδιά σας

Αν έχετε ξεπεράσει προ πολλού το στάδιο των κινουμένων σχεδίων και έχετε βαρεθεί να βλέπετε το έφηβο παιδί σας να χαζεύει ανοησίες στην τηλεόραση, τότε η παρακάτω λίστα σας είναι πολύ χρήσιμη. Ακολουθούν ταινίες με απλά και σοφά διδάγματα, σφιχτοδεμένη πλοκή που δεν θα τ' αφήσει να βαρεθούν και πολλές συγκινητικές στιγμές.

Το όνομά μου είναι Σαμ
Όλοι λίγο-πολύ έχουμε λιώσει στο κλάμα με τον Σον Πεν και το πιο αθώο χαμόγελο στην ιστορία του σινεμά (όσοι το είδατε και δεν έχετε κλάψει, είστε μάλλον από πέτρα). 
Ο πρωταγωνιστής Σαμ Ντόνσον είναι ένας άντρας με διανοητική καθυστέρηση που μεγαλώνει μόνος την κόρη του. Τα προβλήματα ξεκινούν, όταν η μικρή Λούσι ξεπερνά πνευματικά τον μπαμπά της και τότε η πολιτεία κρίνει τον Σαμ ανίκανο να την αναθρέψει. 
Ο αγώνας του γλυκού, μα λίγο μπερδεμένου Σαμ να πείσει το κράτος ότι είναι υπεύθυνος μπαμπάς είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να έρθει το παιδί πιο κοντά στη διαφορετικότητα και να ευαισθητοποιηθεί.
Το αγόρι πίσω απ’ το συρματόπλεγμα
Βασισμένη στο βιβλίο «Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα», η ταινία διηγείται την βόλτα ενός αγοριού που ονομάζεται Μπρούνο και κάποτε βρίσκεται μπροστά σε ένα συρματόπλεγμα και γνωρίζει ένα αγόρι που ζει πίσω απ’ αυτό. 
Οι ανατροπές και οι εκπλήξεις είναι πολλές και θα ήταν κρίμα να δώσουμε στοιχεία που θα προδώσουν την έξυπνη πλοκή. 
Σημειώστε, ότι πρόκειται για ένα αντιπολεμικό έργο, τοποθετημένο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που εκτυλίσσεται μέσα από τα μάτια δυο παιδιών.
Forrest Gump
«Δεν γνωρίζω αν ο καθένας έχει ένα πεπρωμένο, ή αν αιωρούμαστε όλοι απλά εδώ και εκεί κατά τύχη στο αεράκι, ωστόσο εγώ, πιστεύω πως ίσως είναι και τα δύο. Ίσως συμβαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα»
O Φόρεστ Γκαμπ (Τομ Χανκς) κάθεται σε ένα παγκάκι περιμένοντας το λεωφορείο και, κάπου εκεί, ξεκινά μια αναδρομική διήγηση όλων των περιπετειών της γεμάτης ζωής ενός ανθρώπου που, όπως λέει ο ίδιος, «Δεν είναι έξυπνος αλλά ξέρει τι είναι η αγάπη». 
Σε μια τρελή αλληλουχία συναντήσεων, ο Φόρεστ θα μάθει στον Έλβις να χορεύει, θα εμπνεύσει τον Λένον να γράψει το «Imagine», θα γνωρίσει δύο Προέδρους της Αμερικής και θα ξεσκεπάσει πολιτικά σκάνδαλα.
Το μακρινό 1948, σ’ ένα σωφρονιστικό οικοτροφείο της Γαλλικής επαρχίας καταφθάνει ένας καινούριος δάσκαλος μουσικής –ο Ματιέ. 
Ο δάσκαλος μουσικής θα βάλει τα δυνατά του για να εξημερώσει τις ψυχές των ταραγμένων αγοριών μέσα από τη μουσική, παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζει λόγω του αυταρχικού διευθυντή του ιδρύματος. 
Η μουσική, η πλοκή, οι μοναδικές παιδικές ερμηνείες, μπορούμε να υπογράψουμε ότι δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.
η συνέχεια εδώ