Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018

Φοβάμαι να γυρίσω στο σπίτι...

Ένα οικογενειακό δράμα αποκαλύφθηκε στην Κομοτηνή, όταν εντοπίστηκε μόνο του σε μια παιδική χαρά της πόλης ένα 9χρονο αγοράκι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αγόρι το βρήκε γύρω στις 12:15 το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης προς Πέμπτη ένας περαστικός, ο οποίος ανησύχησε που το είδε μόνο του, καταβεβλημένο και ταλαιπωρημένο. Το πλησίασε και μόλις άκουσε τα όσα του είπε ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. 

Το αγοράκι, όπως είπε στον κύριο που ενδιαφέρθηκε να μάθει αν είναι καλά, φοβόταν να γυρίσει στο σπίτι του, γιατί, αν δε συγκέντρωνε αρκετά χρήματα από επαιτεία, θα έτρωγε πολύ ξύλο στο σπίτι από τον σύντροφο της μητέρας του, ο οποίος όμως σε κανένα επίσημο έγγραφο δεν παρουσιάζεται ως ο νόμιμος πατέρας του. 
Σύμφωνα με το παιδί μάλιστα, το κακοποιούσε συστηματικά με μεταλλικό εξάρτημα σόμπας αν δε συγκέντρωνε αρκετά χρήματα.
Ο μικρός αρκετές φορές τους είχε πει να μην τον στέλνουν να ζητιανεύει και να τον αφήσουν να πάει σχολείο, όμως η μητέρα του και ο σύντροφός της δεν τον άκουσαν με αποτέλεσμα στα εννιά του χρόνια να μην έχει μπει σε σχολική αίθουσα. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια είναι Ρομά και το παιδί έχει ακόμα οχτώ αδέλφια. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα μετακινούνταν από πόλη σε πόλη, ενώ από το 2010 οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες της Ξάνθης είχαν συντάξει εκθέσεις ακαταλληλότητας του περιβάλλοντος, στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά αυτά, ενώ υπάρχουν και καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος της μητέρας. 
Πλέον η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων παιδιών της οικογένειας, ώστε να τα απομακρύνει από το άρρωστο αυτό περιβάλλον. 
Ο 9χρονος, όπως και ο 5χρονος αδελφός του φιλοξενούνται προσωρινά στο Σισμανόγλειο, καθώς δεν υπάρχει ενδιάμεση δομή φιλοξενίας, μέχρι να βρεθεί ένα ίδρυμα που θα τα φιλοξενήσει και θα τους παράσχει ένα ασφαλές καταφύγιο. 
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου