Monday 23 March 2020

Κορωνοϊός: Κίνα, Κούβα και Ρωσία στέλνουν στην Ιταλία Γιατρούς και Εξοπλισμό / Coronavirus in Italy: Cuba, China and Russia send medical aid

Στην Ιταλία ο «στρατός με τις λευκές ρόμπες» από την Κούβα
Η Μόσχα στέλνει κινητές ταξιαρχίες στρατιωτικών γιατρών και η Κούβα ειδικούς στην καταπολέμηση της επιδημίας του Έμπολα.
Η Κούβα έχει στείλει πολλές φορές αντίστοιχες ομάδες σε φτωχές χώρες που έχουν πληγεί από καταστροφές, από το 1959 οπότε έγινε η κουβανική επανάσταση που οδήγησε στην άνοδο του Φιντέλ Κάστρο στην εξουσία. Οι γιατροί βρίσκονταν μάλιστα στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά της χολέρας στην Αϊτή και κατά του έμπολα στη Δυτική Αφρική. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που γιατροί και νοσηλευτές αποστέλλονται στην Ιταλία, μια από τις πλούσιες χώρες παγκοσμίως.
Έμπρακτη αλληλεγγύη στην δοκιμαζόμενη Ιταλία από Ρωσία και Κούβα καθώς η χώρα μόνο το τελευταίο 24ωρο μέτρησε ακόμη 793 νεκρούς και 6.557 νέα κρούσματα κορωνοϊού. 
Οι δύο χώρες στέλνουν γιατρούς προκειμένου να ενισχύσουν τις δομές υγείας της Ιταλίας καθώς το σύστημα έχει γονατίσει. 
Σημειώνεται πως εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό έχει στείλει ήδη η Κίνα.
Συγκεκριμένα ο ρωσικός στρατός αρχίζει από σήμερα την αποστολή βοήθειας αποστέλλει ιατρική βοήθεια στην Ιταλία έπειτα από εντολή του Ρώσου προέδρου και αφού υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.
Στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη θα μεταφέρουν οκτώ κινητές ταξιαρχίες στρατιωτικών ιατρών, ειδικά οχήματα απολύμανσης και άλλο ιατρικό εξοπλισμό.
Η Κούβα επίσης απέστειλε στην Ιταλία ομάδα 52 γιατρών και νοσηλευτών, ορισμένοι από τους οποίους διαθέτουν εμπειρία στην καταπολέμηση της επιδημίας Έμπολα στην Αφρική. 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki