Μπορεί ο καιρός να έχει ζεστάνει λίγο, αλλά οι σούπες συνεχίζουν να μας είναι απαραίτητες – ειδικά αυτό τον καιρό που όλοι προσπαθούμε να προστατευτούμε από το νέο κορωνοϊό.
Τι είναι καλύτερο, λοιπόν, από ένα ζεστό πιάτο θρεπτικής σούπας;
Ζεστή κολοκυθόσουπα βελουτέ
Τι είναι καλύτερο, λοιπόν, από ένα ζεστό πιάτο θρεπτικής σούπας;
Ζεστή κολοκυθόσουπα βελουτέ
Υλικά:
– 1/2 κιλό κολοκύθα κίτρινη σε κύβους
– 2 μικρές πατάτες
– 2 καρότα
– 1 πράσο και 1 ξερό κρεμμύδι
– 1 lt ζωμό λαχανικών
– 1 κουτ. σούπας βούτυρο
– 1 φλυτζάνι γάλα
– Αλάτι, Πιπέρι & γλυκιά πάπρικα
Διαδικασία:
– Ψιλοκόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα σοτάρουμε με το βούτυρο.
– Αφού μαραθούν, ρίχνουμε τους κύβους κολοκύθας και τα καρότα.
– Έπειτα, σιγά σιγά ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει για 25 λεπτά.
– Στη συνέχεια πολτοποιούμε με το multi για να πάρουμε βελουτέ αποτέλεσμα, ρίχνουμε και το γάλα αντί για κρέμα γάλακτος που συνηθίζεται και συνεχίζουμε λίγο με το multi.
– Η κολοκυθόσουπα είναι έτοιμη και αχνιστή!
– 1/2 κιλό κολοκύθα κίτρινη σε κύβους
– 2 μικρές πατάτες
– 2 καρότα
– 1 πράσο και 1 ξερό κρεμμύδι
– 1 lt ζωμό λαχανικών
– 1 κουτ. σούπας βούτυρο
– 1 φλυτζάνι γάλα
– Αλάτι, Πιπέρι & γλυκιά πάπρικα
Διαδικασία:
– Ψιλοκόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα σοτάρουμε με το βούτυρο.
– Αφού μαραθούν, ρίχνουμε τους κύβους κολοκύθας και τα καρότα.
– Έπειτα, σιγά σιγά ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει για 25 λεπτά.
– Στη συνέχεια πολτοποιούμε με το multi για να πάρουμε βελουτέ αποτέλεσμα, ρίχνουμε και το γάλα αντί για κρέμα γάλακτος που συνηθίζεται και συνεχίζουμε λίγο με το multi.
– Η κολοκυθόσουπα είναι έτοιμη και αχνιστή!
Το σκόρδο και τα μανιτάρια είναι από τις πρώτες επιλογές που αξίζει να κάνουμε όσον αφορά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Η συγκεκριμένη συνταγή μάλιστα βοηθά και σε περίπτωση κρυολογήματος και συγκεκριμένα στο σύμπτωμα της ρινικής συμφόρησης.
Υλικά
– 30 γραμμάρια μανιτάρια (όποιο είδος θέλετε, προτιμήστε τα φρέσκα)
– 1 κουταλιά ελαιόλαδο
– 1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους
– Λίγο φρέσκο τζίντζερ
– 1 ολόκληρο σκόρδο
– 4 φλιτζάνια νερό
– 1 κύβος λαχανικών
– Χυμό από 1 λεμόνι
– Λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής
– Ρίξτε 1 φλιτζάνι βραστού νερού πάνω από τα στεγνά μανιτάρια σε ένα μπολ και αφήστε τα να μουλιάσουν για 10 λεπτά.
– Παράλληλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
– Προσθέστε το κρεμμύδι και το τζίντζερ και ύστερα σπάστε τις σκελίδες σκόρδου.
– Αφήστε τα να σοταριστούν απαλά.
– Προσθέστε τα μανιτάρια και το νερό τους στο τηγάνι και ύστερα ρίξτε και το ζωμό λαχανικών όπως και το χυμό λεμονιού.
– Σιγοβράστε για τουλάχιστον 2 ώρες.
Πράσινη σούπα αποτοξίνωσης
Η συγκεκριμένη συνταγή μάλιστα βοηθά και σε περίπτωση κρυολογήματος και συγκεκριμένα στο σύμπτωμα της ρινικής συμφόρησης.
Υλικά
– 30 γραμμάρια μανιτάρια (όποιο είδος θέλετε, προτιμήστε τα φρέσκα)
– 1 κουταλιά ελαιόλαδο
– 1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους
– Λίγο φρέσκο τζίντζερ
– 1 ολόκληρο σκόρδο
– 4 φλιτζάνια νερό
– 1 κύβος λαχανικών
– Χυμό από 1 λεμόνι
– Λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής
– Ρίξτε 1 φλιτζάνι βραστού νερού πάνω από τα στεγνά μανιτάρια σε ένα μπολ και αφήστε τα να μουλιάσουν για 10 λεπτά.
– Παράλληλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
– Προσθέστε το κρεμμύδι και το τζίντζερ και ύστερα σπάστε τις σκελίδες σκόρδου.
– Αφήστε τα να σοταριστούν απαλά.
– Προσθέστε τα μανιτάρια και το νερό τους στο τηγάνι και ύστερα ρίξτε και το ζωμό λαχανικών όπως και το χυμό λεμονιού.
– Σιγοβράστε για τουλάχιστον 2 ώρες.
Πράσινη σούπα αποτοξίνωσης
Η δεύτερη επιλογή μας είναι ακόμα ισχυρότερη διατροφικά.
Περιέχει υπερτροφές όπως σπανάκι και σκόρδο, μαζί με βότανα όπως κόλιαντρο και μαϊντανό που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α (σημαντική για το ανοσοποιητικό μας σύστημα).
Υλικά
– Μπρόκολο
– 1 πράσινο κολοκύθι
– 3 χούφτες φρέσκο σπανάκι και κάλε
– 2 φλιτζάνια αρακά
– 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
– 1 πράσο
– 1 σκελίδα σκόρδου
– 3 κουταλιές ελαιόλαδο
– ½ φλιτζάνι φύλλα κόλιαντρου
– Χυμό από 1 λεμόνι
– Αλάτι και πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής
– Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το μπρόκολο, το κολοκύθι, το σπανάκι, το κάλε και τον αρακά. Τα βάζουμε στην άκρη.
– Ψιλοκόβουμε το πράσο και το σκόρδο.
– Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
– Προσθέτουμε το πράσο. Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
– Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
– Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα λαχανικά εκτός από το σπανάκι.
– Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
– Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να σιγορβράσει για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
– Προσθέτουμε το σπανάκι και σιγοβράζουμε για άλλα 2 λεπτά.
– Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει.
– Βάζουμε στο μπλέντερ χυμό από ένα λεμόνι, τον μαϊντανό, το κόλιαντρο και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν πουρές.
– Σερβίρουμε.
Σούπα καρύδας με τζίντζερ και κουρκουμά
Περιέχει υπερτροφές όπως σπανάκι και σκόρδο, μαζί με βότανα όπως κόλιαντρο και μαϊντανό που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α (σημαντική για το ανοσοποιητικό μας σύστημα).
Υλικά
– Μπρόκολο
– 1 πράσινο κολοκύθι
– 3 χούφτες φρέσκο σπανάκι και κάλε
– 2 φλιτζάνια αρακά
– 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
– 1 πράσο
– 1 σκελίδα σκόρδου
– 3 κουταλιές ελαιόλαδο
– ½ φλιτζάνι φύλλα κόλιαντρου
– Χυμό από 1 λεμόνι
– Αλάτι και πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής
– Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το μπρόκολο, το κολοκύθι, το σπανάκι, το κάλε και τον αρακά. Τα βάζουμε στην άκρη.
– Ψιλοκόβουμε το πράσο και το σκόρδο.
– Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
– Προσθέτουμε το πράσο. Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
– Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
– Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα λαχανικά εκτός από το σπανάκι.
– Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
– Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να σιγορβράσει για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
– Προσθέτουμε το σπανάκι και σιγοβράζουμε για άλλα 2 λεπτά.
– Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει.
– Βάζουμε στο μπλέντερ χυμό από ένα λεμόνι, τον μαϊντανό, το κόλιαντρο και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν πουρές.
– Σερβίρουμε.
Σούπα καρύδας με τζίντζερ και κουρκουμά
Να ένας συνδυασμός που στη χώρα μας δεν έχουμε συνηθίσει: καρύδα σε σούπα.
Κι όμως είναι πολύ ενδιαφέρουσα και αναζωογονητική επιλογή, και τα μπαχαρικά την καθιστούν ιδανική για το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα.
Υλικά
– 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
– 1 1/3 φλιτζάνι γάλα καρύδας
– Λίγο φρέσκο τζίντζερ
– ½ κουταλάκι κουρκουμά
– Χυμό από 1 λεμόνι
– ¼ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
– 2 κουταλάκια παρθένο λάδι καρύδας
– Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής
– Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι καρύδας σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και αφήστε τα να σιγοβράσουν.
– Αφήστε τα για 5-10 λεπτά, αφαιρέστε από το μάτι της κουζίνας και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά.
– Προσθέστε αλάτι και μαύρο πιπέρι και από πάνω προσθέστε και το λάδι καρύδας. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού, αν το επιθυμείτε.
Κι όμως είναι πολύ ενδιαφέρουσα και αναζωογονητική επιλογή, και τα μπαχαρικά την καθιστούν ιδανική για το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα.
Υλικά
– 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
– 1 1/3 φλιτζάνι γάλα καρύδας
– Λίγο φρέσκο τζίντζερ
– ½ κουταλάκι κουρκουμά
– Χυμό από 1 λεμόνι
– ¼ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
– 2 κουταλάκια παρθένο λάδι καρύδας
– Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής
– Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι καρύδας σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και αφήστε τα να σιγοβράσουν.
– Αφήστε τα για 5-10 λεπτά, αφαιρέστε από το μάτι της κουζίνας και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά.
– Προσθέστε αλάτι και μαύρο πιπέρι και από πάνω προσθέστε και το λάδι καρύδας. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού, αν το επιθυμείτε.
No comments:
Post a Comment