Monday 17 August 2020

Γιατί είναι σημαντικό να διαβάζετε βιβλία στα παιδιά, ακόμα κι αν διαβάζουν μόνα τους

Τα παιδιά δύσκολα πείθονται να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους στην ανάγνωση ενός εξωσχολικού βιβλίου.

Γιατί πρέπει να διαβάζετε στα παιδιά:
Μαθαίνει να αγαπά το διάβασμα
Όταν η ανάγνωση αποτελεί μέρος της καθημερινής ρουτίνας, το παιδί τη συνηθίζει και την αποζητά. Όσο περισσότερο δε το παιδί, βλέπει να διαβάζετε κι εσείς βιβλία τόσο πιο πιθανό είναι να σας μιμηθεί. Όταν καλλιεργείτε λοιπόν την αγάπη για τα βιβλία διαβάζοντας από μικρή ηλικία στα παιδιά σας, ενσταλάζετε τη δύναμη μιας συνήθειας που θα διαρκέσει για μια ζωή.

Περνά λιγότερο χρόνο στις οθόνες
Αναμφίβολα, ο κόσμος του ίντερνετ ασκεί μεγάλη γοητεία στα παιδιά και τους είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από την ανάγνωση ενός βιβλίου. Όμως τα παιδιά χρειάζονται παρότρυνση για να κάνουν κι άλλα πράγματα και κυρίως να περιορίσουν το χρόνο μπροστά στις οθόνες. Έτσι, η ανάγνωση ενός βιβλίου μαζί σας, όπου θα μπορεί να συζητήσει ή να λύσει τυχόν απορίες σίγουρα είναι προτιμότερο από το να διαβάσει μόνο του.

Το παιδί αποκτά δεξιότητες
Διαβάζοντας περισσότερα βιβλία το παιδί αποκτά μεγαλύτερη ευφράδεια λόγου και διευρύνει τους ορίζοντές του. Επίσης αν συνηθίζει να διαβάζει δυνατά για να το ακούτε, βελτιώνει την προφορά και εμπλουτίζει το λεξιλόγιό του. Το βέβαιο είναι ότι το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων με το παιδί σας έχει πολλά οφέλη για όλους.

newsbomb.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki