Monday 21 January 2008

Ο απαγωγέας της μικρής Μαντλίν απέκτησε πρόσωπο

Σχεδόν εννέα μήνες μετά την τραγική εξαφάνιση της Βρετανίδας Μαντλίν ΜακΚάν, οι γονείς της έδωσαν στη δημοσιότητα το σκίτσο ενός άνδρα που ισχυρίζονται ότι απήγαγε την κόρη τους στην Πράια ντα Λουζ της Πορτογαλίας.
Την ίδια στιγμή ερωτηματικά δημιουργεί μια νέα εξαφάνιση, ενός πεντάχρονου κοριτσιού στην ισπανική πόλη Ουέλβα, μόλις 190 χιλιόμετρα από το πορτογαλικό θέρετρο όπου έκανε διακοπές η οικογένεια ΜακΚάν τον περασμένο Μάιο.

Το σκίτσο των ιδιωτικών ντετέκτιβ της Κέιτ και του Τζέρι ΜακΚάν, οι οποίοι εξακολουθούν να θεωρούνται επίσημοι ύποπτοι στην υπόθεση, στηρίχτηκε στη μαρτυρία της Βρετανίδας Γκέιλ Κούπερ, η οποία παραθέριζε στην Πράια ντα Λουζ την ίδια περίοδο με τους ΜακΚάν.

Ο «ύποπτος» άνδρας, που σύμφωνα με τη μαρτυρία θύμιζε κατάδικο, τράβηξε την προσοχή της γυναίκας στις 20 Απριλίου, όταν περπατούσε με δυνατή βροχή σε μια έρημη παραλία. Το ίδιο απόγευμα πέρασε από το διαμέρισμα της Κούπερ για να ζητήσει σε σπαστά αγγλικά, που θύμιζαν Ισπανό ή Βορειοαφρικανό, χρήματα για ένα ορφανοτροφείο.

Δύο ημέρες αργότερα η μάρτυρας είδε τον άνδρα ξανά στην παραλία να πλησιάζει μια παρέα παιδιών, στο ίδιο σημείο όπου έκανε βόλτα και η τετράχρονη Μαντλίν μερικές ημέρες αργότερα.
Το σημαντικότερο είναι ότι η περιγραφή της Κούπερ μοιάζει πολύ με την περιγραφή που είχε δώσει μια φίλη του ζεύγους ΜακΚάν ενός άνδρα, τον οποίο, όπως ισχυρίζεται, είδε να βγαίνει από το ξενοδοχείο μέσα στη νύχτα κουβαλώντας ένα παιδί που φορούσε πιτζάμες.

 
ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ
ethnos.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki