Sunday 18 July 2021

Το Χρώμα του Μαγιό του Παιδιού σου μπορεί να σώσει τη Ζωή του!

Ο πνιγμός μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. 
Ακόμα και σε εκείνους που ξέρουν καλό κολύμπι. 
Δυστυχώς όμως, ο πνιγμός είναι η δεύτερη αιτία θανάτων παιδιών. Συμβαίνει γρήγορα και ήσυχα. 
Ο παιδικός πνιγμός είναι πάντα σιωπηλός και αθόρυβος.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο οργανισμός ALIVE Solutions Inc., που ασχολείται με την ασφάλεια στο νερό, διεξήγαγε μια μελέτη για να δει πώς το χρώμα επηρεάζει την ορατότητα.

Η ALIVE Solutions Inc πήρε μαγιό σε μια ποικιλία αποχρώσεων και τα βύθισε σε μια λίμνη (που ταιριάζει με το νερό της θάλασσας) και σε μια πισίνα.

Ο λόγος ήταν για να ελέγξει ποια χρώματα ήταν πιο εύκολο να είναι ορατά κάτω από το νερό. Οπότε αν βρεθεί κάποιο παιδί σε αυτή την κατάσταση, να εντοπιστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Τα αποτελέσματα στη λίμνη και τα προτεινόμενα χρώματα
Στη λίμνη, έλεγξαν τα μαγιό σε 45 εκατοστά νερού και από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες. (Συμπεριλαμβανομένης της ανυψωμένης θέσης ενός γονέα που κάθεται στην αποβάθρα).

Βρήκαν λοιπόν τα κορυφαία χρώματα για να είναι πιο ορατά. Αυτά είναι το νέον κίτρινο, νέον πράσινο και νέον πορτοκαλί.

«Σκεφτείτε φωτεινά και έντονα!». Αυτό αναφέρει ο οργανισμός σε μια δημοσίευση που περιγράφει λεπτομερώς τα ευρήματά τους. Σημείωσαν επίσης ότι είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες που ενδέχεται να επηρεάσουν την ορατότητα. Όπως η καθαρότητα του νερού, ο φωτισμός, τα ρεύματα και ο καιρός.

Τα αποτελέσματα στην πισίνα και τα προτεινόμενα χρώματα
Στην πισίνα, έλεγξαν τα μαγιό τόσο σε ήρεμο νερό όσο και σε νερό που έχει αναταραχτεί. Επίσης διαπίστωσαν ότι τα φωτεινά και έντονα χρώματα είναι τα καλύτερα. 
Σε αυτήν τη δοκιμή, το λευκό και το γαλάζιο ήταν τα λιγότερο ορατά από όλα. Ενώ το νέον ροζ και το νέον πορτοκαλί ήταν τα περισσότερο ορατά.

Έχει ενδιαφέρον ότι ο οργανισμός σημειώνει το εξής. «Αν και τα πιο σκούρα χρώματα εμφανίζονται καλά στο κάτω μέρος της πισίνας, συχνά μπορεί να μπερδευτούν με κάποια σκιά».

Επίσης ενδιαφέρον έχει ότι τα χρώματα προτείνονται ανάλογα με τον τύπο του νερού που θα βρεθούμε! Ενώ τα νέον χρώματα ήταν οι καλύτερες επιλογές συνολικά, ορισμένα χρώματα, όπως το νέον ροζ, είναι καλύτερα ορατό σε μια πισίνα. Αλλά το ίδιο χρώμα σχεδόν εξαφανίστηκε στη λίμνη! 

Είναι σημαντικό να φοράμε στα παιδιά μαγιό ανάλογα με τον τύπο του νερού που επισκέπτονται.
Δώσε βάση στο χρώμα του μαγιό!


Την επόμενη φορά που θα αγοράσεις στο παιδί σου μαγιό, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς περισσότερο το χρώμα παρά το στυλ! Το χρώμα του μαγιό του παιδιού σου μπορεί να σώσει τη ζωή του τελικά!

Και επίσης να λάβεις υπόψη και αυτές τις πολύ σημαντικές συμβουλές για την ασφάλεια του παιδιού στο νερό:

Να θυμάσαι ότι ο πνιγμός μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε μέρος με νερό, όχι μόνο σε λίμνη, θάλασσα ή πισίνα. Τα παιδιά μπορούν να πνιγούν σε λίγα εκατοστά νερού. Ακόμα και σε μια μπανιέρα ή λεκάνη με νερό.

Μην επαναπαύεσαι αν δεις ότι στο χώρο που βρίσκεσαι υπάρχει ναυαγοσώστης. Βεβαιώσου ότι γνωρίζει ότι είναι σε καθήκον παρακολούθησης και θα είναι σε θέση να σώσει κάποιον εάν χρειαστεί. 
Να θυμάσαι ότι αυτό το άτομο θα πρέπει να αποφεύγει όλους τις περισπασμούς, συμπεριλαμβανομένου του τηλεφώνου του. Και φυσικά να εστιάζει 100% στους κολυμβητές

Η βασική εκπαίδευση πρώτων βοηθειών είναι εξαιρετική ιδέα, ειδικά για όσους σχεδιάζουν να περάσουν χρόνο δίπλα στο νερό το καλοκαίρι. Σκέψου το! Σώζει ζωές!

«Να μάθουν τα παιδιά να κολυμπούν! Είναι σημαντικό!». Αυτό θα το έχεις ακούσει σίγουρα και εσύ όπως και εγώ. Και ήταν ένας από τους λόγους που έστειλα και εγώ τα μικρά μου κολυμβητήριο. Το να ξέρουν να κολυμπούν και να ξέρουν πώς να συμπεριφέρονται με ασφάλεια γύρω από το νερό, είναι επίσης βασικοί τρόποι για την αποφυγή πνιγμού. Τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν μαθήματα κολύμβησης από πολύ νωρίς.

Πάντα, μα ΠΑΝΤΑ επίβλεψη όταν τα παιδιά βρίσκονται στο νερό με σωσίβια, σαμπρέλες, μπρατσάκια και άλλα φουσκωτά. Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε πιστεύοντας ότι με αυτά είναι ασφαλή και θα τα κρατήσουν στην επιφάνεια. ΔΕΝ ισχύει!

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki