Saturday 26 March 2022

Ξέρεις πως το κλάμα κάνει καλό στα παιδιά;

Όταν βλέπεις μια παιδική φατσούλα να μην σταματάει το κλάμα , σίγουρα το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι δεν είναι ότι του κάνει καλό. Κάνεις, όμως, λάθος!
Το κλάμα του παιδιού δεν σημαίνει μόνο ότι σε έχει ανάγκη και σε θέλει κοντά του, ότι πεινάει ή λερώθηκε και θέλει καθάρισμα, μπορεί να σημαίνει και άλλα πράγματα πιο περίπλοκα. 

Τώρα, όμως, ήρθαμε να σου πούμε πως το κλάμα του παιδιού σου, του κάνει καλό και δεν το λέμε εμείς αλλά οι επιστήμονες. Συγκεκριμένα σε έρευνα που διεξήχθη από το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο διαπιστώθηκε πως το κλάμα των μικρών αγγέλων μπορεί να τα ωφελήσει και όχι να τα βλάψει.

Πώς εξηγείται επιστημονικά η ευεργετική αξία που έχει το κλάμα;
Τα παιδιά μέσω του κλάματος εξωτερικεύουν τα νεύρα τους και παράλληλα χαλαρώνουν. 
Όταν, λοιπόν, το παιδί από την μικρή ηλικία μαθαίνει να βγάζει τη χαρά του με γέλιο και τον πόνο ή το θυμό του με κλάμα έχει περισσότερες πιθανότητες να εξελιχθεί σε έναν υγιή και ώριμο έφηβου που δεν θα αναζητά ως λύση τον τσακωμό αλλά το διάλογο.

Η ψυχούλα του δεν θα βαραίνει με πόνο, καθώς θα τον βγάζει με το κλάμα και όταν χαμογελά θα χαμογελά αληθινά και όχι επιφανειακά και στιγμιαία. 
Οι λογομαχίες και οι διαπληκτισμοί δεν θα υπάρχουν μέσα στην καθημερινότητα του και θα αναζητά την λύση του κάθε προβλήματος μέσω του διαλόγου και της περισυλλογής.

Συμβουλή!
Άσε το παιδί σου να κλάψει και να εκφραστεί ελεύθερα και όχι με περιορισμούς και περίμενε να δεις στο μέλλον πόσο καλό του έκανες.

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki