Friday 27 May 2022

Ασφάλεια του παιδιού σε έναν χώρο στάθμευσης

Κίνδυνοι χώρων στάθμευσης

Μια δημοσκόπηση της κοινής γνώμης του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας διαπίστωσε ότι όταν οδηγείτε μέσα από ένα χώρο στάθμευσης:

  • Το 66% των οδηγών αναφέρει ότι αισθάνεται άνετα να κάνει τηλεφωνικές κλήσεις.
  • Το 63% θα προγραμμάτιζε το GPS του.
  • Το 56% θα έστελνε ένα μήνυμα κειμένου.
  • Το 52% θα χρησιμοποιούσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  • Το 49% βγάζει φωτογραφίες ή παρακολουθεί βίντεο

Ως εκ τούτου, είναι σαφές ότι πολλοί οδηγοί δεν δίνουν προσοχή στο περιβάλλον τους, καθιστώντας τους χώρους στάθμευσης ένα σοβαρό ζήτημα ασφάλειας για τα παιδιά (καθώς και τους ενήλικες πεζούς).

Καθιερώστε σαφείς κανόνες

Τα νήπια δεν καταλαβαίνουν γιατί είναι οκ να τρέχουν στην παιδική χαρά αλλά όχι να κάνουν το ίδιο στο πάρκινγκ του παντοπωλείου. Επομένως, είναι σημαντικό να θεσπιστούν σαφείς κανόνες για τους χώρους στάθμευσης.

Ακολουθούν μερικοί κανόνες που μπορεί να θέλετε να διδάξετε στο παιδί σας:

  • Μην παίζετε ποτέ κοντά σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.
  • Κοιτάξτε τριγύρω για οχήματα.
  • Κρατήστε το χέρι ενός ενήλικα.

Δώστε συνέπειες για κακή συμπεριφορά

Εάν το παιδί σας βγει με βελάκια σε ένα πάρκινγκ ή αρνείται να σταματήσει να παίζει στις λακκούβες, δώστε του μια συνέπεια. Πείτε, «Δεν είναι ασφαλές στο πάρκινγκ».

Μπορεί να αφαιρέσετε ένα προνόμιο – όπως το αγαπημένο του παιχνίδι για λίγο. Να είστε συνεπείς με την πειθαρχία σας, ώστε το παιδί σας να γνωρίζει ότι η ασφάλεια του χώρου στάθμευσης είναι μεγάλη υπόθεση.

Εάν το παιδί σας τρέχει τακτικά μπροστά ή η συμπεριφορά του έχει γίνει σοβαρή ανησυχία για την ασφάλεια, ίσως χρειαστεί να περιορίσετε τα ταξίδια του όταν υπάρχουν χώροι στάθμευσης. Εάν είναι δυνατόν, μην τον μεταφέρετε σε καταστήματα εάν πρόκειται να μεταφέρετε αντικείμενα στο αυτοκίνητο. Αυτό θα μπορούσε να κάνει την παρακολούθηση της συμπεριφοράς του λίγο πιο περίπλοκη.

Αντίθετα, μπορείτε να τον πάρετε σε κάποια εξάσκηση όταν τα χέρια σας είναι άδεια και έχετε άφθονο χρόνο για να τον βάλετε σε τάιμ άουτ, αν χρειαστεί. Βρείτε ένα χώρο στάθμευσης που δεν είναι πιθανό να είναι γεμάτος και διαβάστε τους κανόνες πριν βγείτε έξω.

Βοηθώντας το παιδί σας να κάνει μερικά επιτυχημένα ταξίδια πίσω του, μπορεί να του δώσει περισσότερη σιγουριά ότι μπορεί να συμπεριφερθεί την επόμενη φορά που θα βγείτε από το αυτοκίνητο σε ένα πολυσύχναστο πάρκινγκ.

Γίνε καλό πρότυπο

Είναι σημαντικό να έχετε ως πρότυπο τις ασφαλείς δεξιότητες ως πεζός. Αποφύγετε να μιλάτε στο τηλέφωνο ενώ περπατάτε σε χώρους στάθμευσης. Και επίσης μην στέλνετε μηνύματα κειμένου. Διαφορετικά, το παιδί σας θα ακολουθήσει τις συνήθειές σας. Δείξτε του ότι προσέχετε πολύ τι συμβαίνει γύρω σας και ότι εξασκείτε να παραμένετε ασφαλείς επίσης.

Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση σε χώρους στάθμευσης

Ως οδηγός, παίζετε επίσης σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια του χώρου στάθμευσης. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας σημειώνει ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των θανάτων πεζών στο παρκάρισμα οφείλονται σε εφεδρικά περιστατικά.

Πριν καθίσετε στη θέση του οδηγού, κάντε έναν γρήγορο κύκλο γύρω από το αυτοκίνητο για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα και κανένας στο δρόμο. Ακόμα κι αν έχετε εφεδρική κάμερα, να έχετε κατά νου ότι οι εφεδρικές κάμερες μερικές φορές δεν μπορούν να εντοπίσουν μικρά παιδιά.

juniorsclub.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki