Saturday 30 July 2022

30 Ιουλίου: Παγκόσμια ημέρα της φιλίας

Η Διεθνής Ημέρα Φιλίας (International Day of Friendship) καθιερώθηκε το 2011 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (A/RES/65/275) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Ιουλίου. 
Το βασικό πιστεύω των εμπνευστών της Διεθνούς Ημέρας Φιλίας είναι ότι η φιλία μεταξύ των λαών, χωρών, πολιτισμών και ατόμων, μπορεί να γεφυρώσει τις διαφορές και να συμβάλλει στην εμπέδωση της ειρήνης σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι φίλοι μας αποτελούν ζωτικής σημασίας κομμάτι της ύπαρξής μας. Τους χρειαζόμαστε κοντά μας στα ωραία, στα χαρούμενα, στις επιτυχίες μας, αλλά και στα δύσκολα, τα στενάχωρα, τα πολύ δύσκολα και τις αναποδιές της ζωής μας. Μας δίνουν και  τους δίνουμε αγάπη, δύναμη, στοργή, ευγνωμοσύνη, φροντίδα, σεβασμό, αποδοχή... και πολλά ακόμα! 
Τους φίλους μας τους αγαπάμε και μας αγαπούν, μας δέχονται και να τους δεχόμαστε με τα καλά και τα "κακά"  τους. Μοιραζόμαστε στιγμές. Εύκολες και δύσκολες!
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα; 
  • Γιορτάζουν εκείνοι που στάθηκαν δίπλα στον φίλο ή τη φίλη τους  σε μια ασθένεια δύσκολη και δεν έφυγαν μακριά επειδή δεν άντεχαν!
  • Γιορτάζουν εκείνοι που  στάθηκαν δίπλα στον φίλο ή τη φίλη τους στα δύσκολα και στα εύκολα.
  • Γιορτάζουν εκείνοι που στάθηκαν δίπλα στον φίλο ή τη φίλη τους και πένθησαν με το πένθος τους.
  • Γιορτάζουν εκείνοι που μεγαλώσατε μαζί τους. Παίζατε στην ίδια αυλή ή γειτονιά. Κάνατε μαζί παιδικές ζαβολιές και ατελείωτα παιχνίδια, ώσπου νύχτωνε και η μαμά φώναζε: Ώρα για ύπνο! Φτάνει!!!
  • Γιορτάζουν εκείνοι που, μπορεί να μην   τηλεφωνιέστε  συχνά, αλλά ξέρετε ότι θα τρέξουν  κοντά σας  ό,τι και  αν  συμβεί.
  • Γιορτάζουν εκείνοι που στη χαρά σας και στην επιτυχία σας δεν ζήλεψαν. Στάθηκαν εκεί και χάρηκαν μαζί σας. Ψήλωσαν από υπερηφάνεια για το φίλο ή τη φίλη τους! Γιατί ο καλός φίλος δεν είναι μόνο για τα δύσκολα! Συχνά η "καλοσύνη" του αποδεικνύεται στις "χαρές" και όχι στις λύπες! Αν ο φθόνος και η ζήλια νικήσουν την αγάπη της φιλίας, καλύτερα να αποχωρήσουν...
Από το Ιστολόγιο: https://ola-en-taxi.weebly.com/
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

1 comment:

  1. Καλημέρα, καλό μας χαμομηλάκι!!! Αν και αργά το είδα... Ευχαριστώ που με βάλατε στην παρέα σας... Από το " Όλα εν... τάξη!"

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki