Thursday 7 July 2022

Αυτά δεν πρέπει να κάνει το 6χρονο παιδί σας

Τα παιδιά της ηλικίας των 6 ετών είναι τόσο μεγάλα ώστε να συνεννοούνται με όλους τους γονείς αλλά και τόσο μικρά ώστε να πρέπει να τηρούν βασικούς κανόνες της καθημερινότητας.

Ακόμη και αν βλέπετε να υπάρχουν διάφορες συμπεριφορές και όρια από τους γονείς των συμμαθητών του παιδιού σας, να θυμάστε ότι καλό θα είναι να τηρείτε εσείς το μέτρο σε κάποια ζητήματα.

Δείτε για παράδειγμα παρακάτω τρία πράγματα που δεν πρέπει να κάνει το 6χρονο παιδί σας.

1. Να κάθεται στη θέση του συνοδηγού

Είναι πλέον μεγάλα παιδιά αλλά για κανέναν λόγο δεν θα τα αφήνετε να καθίσουν στην θέση του συνοδηγού ή να καθίσουν πίσω χωρίς ένα ενισχυτικό μαξιλάρι θέσης. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία δεν έχουν φτάσει στο επιθυμητό ύψος και για αυτό είναι επικίνδυνο να μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο χωρίς προστατευτική θέση.

2. Να έχει υπερβολικές δραστηριότητες

Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία χρειάζονται και χρόνο για να παίξουν. Αφήστε τα να είναι μικρά παιδιά για λίγο και μην τα αγχώνετε με πολλά καθήκοντα και ευθύνες. Αφήστε το και λίγο ελεύθερο και θα δείτε πως θα αναπτύξει τα δικά του ταλέντα.

3. Να μην κοιμούνται αρκετά

Τα παιδιά έχουν την τάση να κοιμούνται λιγότερο όσο μεγαλώνουν και να απαιτούν να κάθονται αργά στο σαλόνι μαζί με τους ενήλικες. Όμως τα παιδιά στην ηλικία των 6 πρέπει να κοιμούνται τουλάχιστον 10 ώρες. Βάλτε το νωρίς για ύπνο ακόμη και αν δεν θέλει.

baby.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki