Thursday 23 February 2023

Λαγάνα παραδοσιακή, εύκολη και τραγανή!

Η πιο νόστιμη και παραδοσιακή λαγάνα είναι έτοιμη να την απολαύσετε χωρίς μίξερ και πλάστη και χωρίς κόπο!
Υλικά 

Για την ζύμη
400 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ
γραμμάρια ξηρή μαγιά
1 κτγ ζάχαρη

250 
γραμμάρια νερό
1 κτγ αλάτι
2 κτσ ταχίνι

Για το ταψί
Λίγο ελαιόλαδο
Σουσάμι

Για το άλειμμα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Λίγο νερό

Για το πασπάλισμα
Μπόλικο σουσάμι

Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, την ξηρή μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε το ταχίνι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ρίχνουμε ενδιάμεσα και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  • Σκεπάζουμε το μπολ χωρίς να εφάπτεται με την ζύμη με μεμβράνη .
  • Ανάβουμε τον φούρνο για 1 λεπτό στις αντιστάσεις στους 50 c
  • Κλείνουμε τον φούρνο και βάζουμε μέσα την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  • Ανοίγουμε την ζύμη με τα χέρια μας και την κάνουμε λεπτή σε πάχος.
  • Σε ένα ταψί με λαδόκολλα αλείφουμε ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Βάζουμε μέσα την ζύμη που έχουμε ανοίξει, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε το μέλι μαζί με λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
  • Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης και με τα δάχτυλά μας κάνουμε βαθουλώματα σε όλη την επιφάνεια.
  • Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα 20 λεπτά στους 180 c.
Καλή σας επιτυχία!!
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

2 comments:

  1. Τώρα που δεν πλησιάζεται η λαγάνα και μέχρι να παρουμε το lagana-pass, η συνταγή είναι ότι πρέπει για να φτιάξουμε δική μας

    ReplyDelete
  2. Άσε που είναι πεντανόστιμη, σαν κουλουράκι Σαλονικιό και δεν γίνεται πέτρα με τη μία...

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki