Friday 28 April 2023

Διαχείριση Επιθετικότητας στα Μικρά Παιδιά / Managing Aggressive Behavior in Young Children

    Οι επαγγελματίες και ερευνητές που ασχολούνται με το θέμα, εστιάζουν στη δημιουργία εργαλείων που μετρούν την επικινδυνότητα ώστε να εντοπίσουν πιθανά άτομα με βίαιη συμπεριφορά, ενώ οι κλινικοί και ειδικοί ψυχικής υγείας καθώς και οι γονείς προσφέρουν πρακτικές ιδέες. 
...................

Πρότυπα Συμπεριφοράς: 
    Τα παιδιά ακούν αυτά που λέμε, αλλά μιμούνται αυτά που κάνουμε. Αν κάποιος δείχνει συγκροτημένος, με παραγωγικές μεθόδους διαχείρισης του άγχους και του θυμού είναι ένας καλός τρόπος να αποτελέσει πρότυπο για ένα παιδί. Οι διαπληκτισμοί λύνονται πολύ ευκολότερα όταν υπάρχει ηρεμία, παρά με ξεσπάσματα συναισθηματικά ή αλληλοκατηγορίες.

Να μιλάς τη σωστή στιγμή: 
    Πολλοί γονείς θα σκεφτούν τη δύναμη της επικοινωνίας ακόμα και με τα πολύ μικρά παιδιά. Όπως και στις διαφωνίες ενηλίκων, ο σωστός χρόνος παίζει ρόλο. Η πιο αποδοτική επικοινωνία συμβαίνει όταν τα πνεύματα καταλαγιάζουν. Αντισταθείτε στον πειρασμό να αντιδράσετε εν θερμώ. Δημιουργήστε ένα ήρεμο περιβάλλον που θα ευνοήσουν και τους γονείς να καταλάβουν τι πραγματικά βιώνει το παιδί.

Επιβραβεύστε την καλή Συμπεριφορά. 
    Αυτό το κίνητρο συχνά ξεχνιέται από τους γονείς που μπερδεύονται από τον κίνδυνο που προκαλεί η έκρηξη θυμού στα παιδιά και εστιάζουν σε αυτό. Παρόλα αυτά, η επιβράβευση θετικών συμπεριφορών είναι σκόπιμη, στρατηγική μέθοδος που εξισορροπεί τα κίνητρα του παιδιού.

Επικοινωνήστε με τους σωστούς ειδικούς επαγγελματίες. 
    Εάν ένα παιδί συμπεριφέρεται με τρόπο ακατάλληλο για την ηλικία του, οι γονείς πρέπει να ζητήσουν βοήθεια από έναν ειδικό. 
Οι σύμβουλοι παιδιών και ψυχικής υγείας προσφέρουν υπηρεσίες και συμβουλές προσαρμοσμένες στο κάθε παιδί και στα θέματα που παρουσιάζει.

Γονείς που αντιμετωπίζουν τέτοιες δυσκολίες δεν είναι οι μόνοι. Ευτυχώς, υπάρχει βοήθεια που καλλιεργεί ασφαλές, περιβάλλον και αγαπημένες σχέσεις.

περισσότερα στην πηγή
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki