Saturday 23 February 2008

Ένα νηστίσιμο και πεντανόστιμο φαγάκι, για όλη την οικογένεια!!

Πρασόρυζο, το δικό μας... Rizoto!!

Ένα εύκολο και γρήγορο φαγάκι, νηστίσιμο. Είναι από τα αγαπημένα μου νηστίσιμα πιάτα, γιατί μου αρέσουν τα πράσα και η γλυκιά τους γεύση.
Βέβαια, ανοίγοντας τον υπολογιστή σήμερα έπεσα και σε άλλες συνταγές πρασόρυζου, φτιαγμένες από τα χεράκια της Έλενας και της Κάλλιας
Όλες έχουν μικροδιαφορές, το αποτέλεσμα όμως είναι ένα. Πεντανόστιμο φαγάκι για την οικογένεια.
Δοκιμάστε το κι εσείς!!!!!


Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε:
  • 4 μεγάλα πράσα
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψλοκομμένα
  • 3-4 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό λίγο άνηθο
  • 2/3 φλυτζανιού τσαγιού ρύζι
  • 3/4 φλυτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμό από 1-2 λεμόνια
  • αλατοπίπερο

Παρασκευή
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα πράσα.  
  • Τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
  • Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε κι αυτά σε ροδελίτσες.
  • Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε το πράσο, τα καρότα, τα κρεμμύδια και το φρέσκο σέλινο. 
  • Τα αφήνουμε να σωταριστούν και να μαλακώσουν λίγο.
  • Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε νεράκι, να καλύπτει τα λαχανικά μας.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσουν και να μαλακώσουν.
  • Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι και ζεστό νερό περίπου 2 φλυτζάνια. 
  • Εξαρτάται και από το νερό που έχει μείνει από την πρώτη βράση.
  • Αφήνουμε να ψηθεί και το ρύζι, προσέχοντας πάντα να έχει νεράκι, για να μείνει το φαγητό ζουμερό.

Καλή επιτυχία!!!
από koukfamily 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki