Monday 2 August 2010

Είκοσι ταινίες που κάνουν τους άντρες να κλαίνε -- 20 Movies that Make Men Cry

Είναι, λοιπόν ψέματα ότι οι άνδρες δεν κλαίνε στις ταινίες. Κλαίνε και μάλιστα ακόμη και με... παιδικά κινούμενα σχέδια, όπως εξομολογούνται οι ίδιοι σε επιστολές τους. 
Με αφορμή την τεράστια συναισθηματική επίδραση που είχε η ταινία Toy Story 3 στους άνδρες, το BBC συνέλεξε μια σειρά από επιστολές ανδρών που παραδέχονται τις ταινίες που τους έκαναν να κλάψουν.
Τι αγγίζει λοιπόν τις ευαίσθητες χορδές τους; Σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα, δεν έχει σημασία αν αποτελεί αισθηματική ταινία, περιπέτεια, θρίλερ ή κινουμένων σχεδίων αλλά η φιλία, η πατρότητα, η οικογένεια, ο έρωτας και η αφοσίωση είναι μερικά από τα ευαίσθητα σημεία τους.
So maybe he didn’t shed a tear during Steel Magnolias or Beaches, but that doesn’t mean he’s hard-hearted. We have a list of tearjerkers will have even the most macho man reaching for his hankie.
  1. The Lord of the Rings: The Return of the King. “Το έχω δει πολλές φορές αλλά ακόμα και στα 30 μου, ακόμα καταφέρνει να με κάνει να κλάψω κάθε φορά”
  2. The Shawshank Redemption. “Η ταινία αυτή με έκανε να κλάψω λόγω της χαράς και της ευτυχίας που ακολουθεί όταν οι δύο άνδρες ξανασυναντιούνται στην παραλία”
  3. “Εγώ, η σύζυγός μου, οι γονείς της και οι γονείς μου πήγαμε για πρώτη φορά σινεμά και είδαμε το Up. Ο μόνος που δεν έκλαιγε ήταν ο πεθερός μου. Τώρα έχω επιτέλους αποδείξεις ότι είναι ρομπότ”.
  4. “Το «Στη φωλιά του Κούκου» είχε τόσο τραγικό τέλος που δακρύζω κάθε φορά έστω και μόνο που το σκέφτομαι έντονα”.
  5. “Η ταινία που με κάνει κάθε φορά να κλαίω είναι το Marley and Me, όταν αποχαιρετά το Marley που πεθαίνει. Δεν ξέρω αν φταίει ότι έχω σκυλί αλλά αυτή η ταινία με κάνει να κλαίω περισσότερο από κάθε άλλη”.
  6. “Όταν ήμουν νεοσύλλεκτος στη RAF, μας έδειξαν το The Champ.  Παρόλο που η αίθουσα ήταν γεμάτη με νταήδες, μπορούσες να διακρίνεις τα δακρυσμένα μάτια”.
  7. “Ξέσπασα σε λυγμούς στο τέλος του The Notebook (Το Ημερολόγιο) πράγμα που δεν θα ήταν τόσο κακό αν δεν ήμουν στη μεσαία σειρά του αεροπλάνου και αν δεν ήμουν ο μόνος που το έβλεπε”.
  8. “Είμαι 48αρης, πρώην παίχτης του Ράγκμπι και μοτοσικλετιστής και παραδέχομαι ότι το Babe τα κατάφερε!”
  9. “Ποτέ δεν έκλαιγα σε ταινίες μέχρι που γεννήθηκε η κόρη μου. Η πρώτη φορά ήταν στο Field of Dreams με τον Κέβιν Κόστνερ”.
  10. “Έχω δει τον πατέρα μου να κλαίει μόνο δύο φορές και μία από αυτές ήταν στο Chariots of Fire”.
  11. “Το τέλος του The Railway Children με κάνει να κλαίω κάθε φορά, παρόλο που το έχω δει περίπου 25-30 φορές”.
  12. “Όταν είδα το ντοκιμαντέρ Steam of Life, όλοι οι άνδρες στο σινεμά έκλαιγαν”.
  13. “Το καρτούν Τομ και Τζέρι του 1941 «The Night Before Christmas» είχε πολύ συναισθηματικό τέλος. Ο Τομ βλέπει το Τζέρι να παγώνει στο χιόνι έξω από το σπίτι και τον λυπάται. Τον βάζει στο σπίτι, τον ζεσταίνει, του προσφέρει γάλα και γίνονται φίλοι”.
  14. Το Man On Fire, με τον Ντένζελ. “Ένας άνδρας δίνει τη ζωή του για ένα παιδί. Δεν μπορώ να το δω χωρίς να κλάψω”.
  15. “Το Mary Poppins με αγγίζει κάθε φορά”
  16. “Η μόνη ταινία  που με έκανε να κλάψω είναι το Life is Beautiful (Η ζωή είναι ωραία) ακριβώς στο τέλος όταν το αγοράκι πάει βόλτα με το τανκ αφού κατάφερε να κρυφτεί και να βρει τη μητέρα του.
  17. “Πάντα καταλήγω να κλαίω βλέποντας το Πράσινο Μίλι”.
  18. “Ο Rocky να κερδίζει τον τίτλο και να λέει «εκτός από τη γέννηση του παιδιού μου, αυτή είναι η καλύτερη ημέρα στην ιστορία της ζωής μου. Θέλω να πω ένα πράγμα στη γυναίκα μου στο σπίτι. Άντριαν... τα κατάφερα!»”
  19. My Life as A Dog, μια σουηδική ταινία που παρακολουθεί ένα δωδεκάχρονο αγόρια να παλεύει με την αρρώστια της μητέρας του”.
  20. “Αν θέλω να ξεσπάσω, το κάνω μόνο με το Truly, Madly, Deeply”.

 Guys or not, we want to know what movies make you cry.

  1. Brian’s Song (1971)
  2. Rudy (1993)
  3. Saving Private Ryan (1998)
  4. One Flew Over the Cuckoo’s Nest (1975)
  5. The Natural (1984)
  6. Shawshank Redemption (1994)
  7. Schindler’s List (1993)
  8. Old Yeller (1957)
  9. The Pride of the Yankees (1942)
  10. Terms of Endearment (1983)
  11. The Iron Giant (1999)
  12. Philadelphia (1993)
  13. Big Fish (2003)
  14. Million Dollar Baby (2004)
  15. Life is Beautiful (1997)
  16. Love Actually (2003)
  17. Rocky (1976)
  18. The Pianist (2002)
  19. Mystic River (2003)
  20. To Kill a Mockingbird (1962)
more

1 comment:

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki