Sunday 3 April 2011

Πάτρα: χιλιάδες παιδιά ζουν στα όρια της φτώχειας

Διπλάσιος είναι ο αριθμός των επίσημων απόρων της Πάτρας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Την ίδια στιγμή, πρόσφατη έρευνα έκανε λόγο για χιλιάδες παιδιά που ζουν στην πόλη στα όρια της φτώχειας. Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στην πόλη ογκώδης πορεία κατά της φτώχειας και των σκληρών μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση.


   Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία των δήμων της περιοχής, οι άπορες οικογένειες της Πάτρας έχουν φτάσει στις 800 από 450 που ήταν πέρυσι τέτοια εποχή. Το αποτέλεσμα είναι να στρέφονται στους δήμους και την εκκλησία για τρόφιμα και μεταχειρισμένα ρούχα. Εκτιμάται μάλιστα ότι ο αριθμός θα καθώς οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και η αύξηση του ΦΠΑ στα περισσότερα προϊόντα, δεν επιτρέπει σε πολλά άτομα να ζουν χωρίς την οικονομική στήριξη φορέων της περιοχής.

   Την Τρίτη, ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο και συζήτησαν θέματα που αφορούν κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικά αδύναμων που δοκιμάζονται και συνεχώς πολλαπλασιάζονται λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ έμφαση δόθηκε στην παροχή βοήθειας ιδιαίτερα κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

   Οι κ.κ. Χρυσόστομος και Δημαράς για την περίοδο των εορτών αποφάσισαν τη συγκρότηση κλιμακίων που θα αποτελούνται από αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους της Μητρόπολης, τα οποία θα έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για τους συμπολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα καθώς και την αγορά και συγκέντρωση τροφίμων για τους απόρους, από τα σούπερ μάρκετ. Ακόμη, την πραγματοποίηση εράνων στους ναούς της Πάτρας για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να ενισχυθεί η Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου για την αγορά τροφίμων.

   Τις δύο Κυριακές πριν το Πάσχα, στους ναούς της πόλης θα γίνεται συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων. Μητρόπολη και δήμος θα συνεργαστούν ακόμη για να διανεμηθεί υπερδιπλάσιος αριθμός αμνοεριφίων σε σχέση με πέρυσι για το Πασχαλινό τραπέζι των οικονομικά αδύναμων πολιτών, λόγω της διεύρυνσης του Δήμου Πατρέων.
Εν τω μεταξύ, πρόσφατη έρευνα έκανε λόγο για περισσότερα από 450.000 παιδιά στην Πάτρα, που ζουν στα όρια της φτώχειας
   Η έρευνα για την φτώχεια στην παιδική ηλικία, που δημοσιεύτηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, ανέφερε επίσης ότι αναμένεται αύξηση του αριθμού αυτού λόγω της οικονομικής κρίσης.
........................................
tvxs

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki