Tuesday 28 November 2006

Εκμετάλλευση παιδιών

Τα παιδιά

Η εκμετάλλευση παιδιών αποτελεί παράνομη πράξη.
Η παράνομη διακίνηση παιδιών είναι οργανωμένο έγκλημα.
Το οργανωμένο έγκλημα, που στρέφεται, κατά των παιδιών, είναι έγκλημα, κατά της ανθρωπότητας.
Καθημερινά, βλέπουμε στο δρόμο παιδιά να "εργάζονται", πουλώντας χαρτομάντιλα, λουλούδια και άλλα μικροαντικείμενα.
Γιατί τα παιδιά αυτά δε βρίσκονται στο σχολείο ή στο σπίτι τους και δεν απολαμβάνουν την προστασία και τη φροντίδα, που δικαιούνται; Ποιος αποφασίζει τη στυγνή εκμετάλλευση και καταπάτηση όλων των δικαιωμάτων τους;
Δουλεύοντας πολλές ώρες την ημέρα, στο δρόμο, εκτίθενται, συνεχώς, σε κινδύνους, καταστρέφουν την υγεία τους, δεν έχουν δυνατότητα εκπαίδευσης, χρόνο, για παιχνίδι και ξεκούραση, ευκαιρίες κοινωνικοποίησης, δεν έχουν τα στοιχειώδη και απαραίτητα αγαθά, που είναι αναγκαία, για την ομαλή προσωπική τους ανάπτυξη. Τα παιδιά, που εργάζονται στο δρόμο, είναι θύματα κακοποίησης και εκμετάλλευσης και μπορεί να ζουν, σε συνθήκες δουλείας.
Πίσω τους, βρίσκονται κάποιοι ενήλικες, που, με σκοπό το κέρδος, καταστρέφουν την παιδικότητά τους και, συγχρόνως, ακυρώνουν βασικές αξίες του πολιτισμού μας.
Η παράνομη διακίνηση, εμπορία και εκμετάλλευση παιδιών ισοδυναμεί, με απροκάλυπτη και συνειδητή παραβίαση όλων των δικαιωμάτων τους, είναι εγκληματική πράξη και βασίζεται στην αδιαφορία, την ανοχή ή και τον οίκτο μας.

1 comment:

  1. Τριαντα εφτά στα εκατό κακοποιούνται....:( Ας κάνουμε κάτι να σώσουμε έστω και ένα χαμομηλάκι από τη φρίκη της κακοποίησης. Ας απαλλάξουμε έστω και ένα από τους νυχτερινούς εφιάλτες.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki