Friday 10 August 2007

Οι αγωνίες μιας μητέρας

Αγαπητό μου χαμομηλάκι, 
Καλησπέρα σε όλους,

χαίρομαι πολύ που σε βρήκα και θα 'χω κι εγώ κάποιους να μοιράζομαι τις ανησυχίες μου, τους φόβους μου, τους προβληματισμούς μου και πάνω απ' όλα την αγάπη μου για τα παιδιά. Έχω μια κορούλα 18 μηνών και ζω πλέον μόνο γι αυτή. Η μητρότητα μου άλλαξε κυριολεκτικά την ζωή. Πως ζούσα τόσα χρόνια χωρίς την κόρη μου; Το φοβερό είναι ότι μετά από αυτό, αγάπησα ακόμα περισσότερο και τα άλλα παιδάκια. Πριν το μόνο που μ ενδιέφερε ήταν η δουλειά μου και να περνάω καλά. Τώρα σκέφτομαι πως θα περνάει καλά το παιδί μου αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά, κυρίως αυτά που υποφέρουν, που δεν έχουν τα προνόμια που χει το δικό μου παιδί. Και κάνω ότι μπορώ.

Μετά τις 3 Μαΐου όμως, ημέρα εξαφάνισης της Madeleine, έχω χάσει τον ύπνο μου. Ζω σε τουριστική περιοχή και φοβάμαι πολύ. Δεν ξέρω αν κι εσείς οι υπόλοιποι γονείς νιώθετε το ίδιο. Όταν άρχισα να κοιτάω στο διαδίκτυο για τα εξαφανισμένα παιδιά, βρέθηκα μπροστά σ ένα πρόβλημα παγκόσμιο, που ούτε το χα φανταστεί ποτέ. Σκέφτομαι λοιπόν ότι όλοι πρέπει να συμβάλουμε σε αυτό. Να παλέψουμε ενάντια σε αυτούς που βιάζουν τις ψυχές των παιδιών μας (και τα σωματάκια τους). Γι αυτό χάρηκα πολύ που βρήκα το χαμομηλάκι. Σκέφτηκα αμέσως ότι βρήκα τους ανθρώπους που έψαχνα εδώ στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό βλέπετε, οι γονείς συσπειρώνονται ήδη εδώ και χρόνια.

Να παλέψουμε παιδιά. Όπως μπορούμε. Με νύχια και με δόντια. Να βοηθήσουμε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Τα παιδιά πρέπει να είναι ευτυχισμένα. Εγώ είχα μια όμορφη παιδική ηλικία. Όμως άλλα χρόνια τότε. Τότε κοιμόμασταν στο μπαλκόνι με τις πόρτες ανοιχτές για δροσιά. Τώρα βάζουμε συναγερμό και πάλι τρέμει το φυλλοκάρδι μας.

Σας ευχαριστώ που με δεχτήκατε στην παρέα σας. Ελπίζω να μη σας μαύρισα τη ψυχή με όλα αυτά.
Να 'στε όλοι καλά
Alfie

3 comments:

  1. proton na to xerese to aggeloudi sou.

    defteron kalos eirthes sto livadi ton xamomilakion..

    den exo tipota na sxoliaso me afta pou mas eipais...
    einai i alithia kai o ponos tis manas.
    efxome o logos sou na geinei o faros oste na endiaferthoune aftoi pou mporoun na mas prostatepsoun apo ta idi simvanta tis anithikis zois..

    filakia polaaa polaa sto xamomilaki..kai stin mama.
    na eistai panta kala...ola ta paidia tou kosmou..exoun tis manas tin kardia.
    ma pola apo afta zoune mona kai orfana..se efxaristo gia tin agapi pou simera ta edikses pos iparxei.

    filia!

    ReplyDelete
  2. Alfie καλώς ήρθες. Και να χαίρεσαι το κουκλάκι σου.
    Συμφωνώ , και το εχω ξαναπει ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κανουμε κάτι. Η κατάσταση έχει πια ξεφύγει δραματικά. Όχι μόνο τα παιδιά του κόσμου κινδυνεύουν, αλλά και οι ίδιοι οι γονείς πολλές φορές , κάνουν κακό στα παιδιά τους. Ο κόσμος φθίνει.
    Στο χέρι μας είναι να φτιάξουμε έναν καλύτερο. Αν όχι για μας,αν όχι γιατί πρέπει, τουλάχιστον για χάρη των αγγέλων , σαν αυτόν που κρατάς στην αγκαλιά σου

    Καλώς ήρθες στην παρέα.

    ReplyDelete
  3. Καλώς ήρθες στη συντροφιά μας Alfie.
    "Να παλέψουμε παιδιά. Όπως μπορούμε. Με νύχια και με δόντια. Να βοηθήσουμε όλα τα παιδιά του κόσμου." Αυτά σου τα λόγια μας συγκίνησαν πολύ και μεγάλη χαρά μας έδωσαν.
    Αυτό προσπαθούμε όλοι μας, επειδή το κακό έχει παραγίνει. Ο αγώνας μας θα είναι δύσκολος αλλά το καλό στο τέλος νικάει, είμαστε βέβαιοι γι αυτό.
    Να χαίρεσαι το χαμομηλάκι σου και να είστε πάντα χαρούμενες.

    Σας αγαπάμε πολύ

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki