Friday 15 May 2009

Eurovision και Αφγανιστάν

Και ενώ η γερασμένη Ευρώπη χαζοτραγουδάει... 
Θύματα 93 παιδιά σε συγκρούσεις στο Αφγανιστάν
 
Ενενήντα τρία παιδιά και 25 γυναίκες βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων από σφοδρή σύγκρουση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Αφγανιστάν, μεταξύ αμερικανικών δυνάμεων και μαχητών των Ταλιμπάν, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής.
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο εξασφάλισε μια λίστα με ονόματα που έχει τίτλο «η λίστα των μαρτύρων του βομβαρδισμού της Μπάλα Μπολούκ, περιφέρεια της επαρχίας Φαραχ», 140 Αφγανοί σκοτώθηκαν και το μικρότερο σε ηλικία από τα θύματα φέρεται να είναι ένα βρέφος ηλικίας 8 ημερών ονομαζόμενο Σάγεντ Μούσα, γιος του Σάγεντ Ανταμ.
 
Πενήντα τρία από τα θύματα ήταν κορίτσια κάτω των 18 ετών και 40 ήταν αγόρια. Μόνο 22 ήταν ενήλικοι άνω των 18 ετών.
 
Ο αμερικανικός στρατός εξακολουθεί να αμφισβητεί τον απολογισμό, ενώ στρατιωτικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ορισμένα από τα ονόματα μπορεί να είναι ψεύτικα.
Το γεγονός αυτό επιδείνωσε την ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Καμπούλ παρά την συγγνώμη που ζήτησε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι.

Αφγανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι βομβαρδισμοί βοηθούν τους αντάρτες αφού στρέφουν τον κόσμο κατά των ξένων δυνάμεων. Ο Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος συνταγματάρχης Γκρεγκ Τζούλιαν δήλωσε ότι οι Αφγανοί χωρικοί έχουν κίνητρο να επινοούν ονόματα νεκρών συγγενών αφού ελπίζουν να εξασφαλίσουν αποζημίωση.

πηγή
Λαμπρινή Σταμάτη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

1 comment:

  1. Ω Θεέ μου! Πάντα μ'αφήνει άφωνο αυτός ο γιάνκικος κυνισμός και ευρηματισμός. Άκου εκεί "επινοούν ονόματα για αποζημίωση"! "Και εμείς οι άλλοι μα το ναι κάνουμε πάρτυ ρεφενε, βρε δεν βαριεσαι αδελφε". Καλημέρα.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki