Tuesday 4 August 2009

Στο Ιδρυμα Βρεφών «Μητέρα» 7 βρέφη που εγκαταλείφθηκαν
Baby abandonment

Baby abandonment
.
Επτά βρέφη από δύο έως πέντε μηνών που είχαν εγκαταλειφθεί από τις μητέρες τους στη Νεογνολογική Κλινική του μαιευτηρίου «Αλεξάνδρα» μεταφέρθηκαν χθες στο Ιδρυμα Βρεφών «Μητέρα» από τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά. 
.
Τα βρέφη εγκαταλείφθηκαν από τις μητέρες τους αμέσως μετά τον τοκετό και όπως επεσήμανε ο διευθυντής της Νεογνολογικής Κλινικής, αναπληρωτής καθηγητής Χρήστος Κωστάλος «είναι αγέλαστα γιατί δεν έχουν μια αγκαλιά να τα ζεστάνει, προέρχονται από μητέρες που είτε είναι χρήστες ουσιών, είτε πάσχουν από ψυχικά νοσήματα ή από βαρύτατες ασθένειες του ανοσοποιητικού συστήματος».
 .
Ο ίδιος επεσήμανε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο μαιευτήριο, καθώς και κατά το παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί στο μαιευτήριο μέχρι και 18 εγκαταλελειμμένα παιδιά, πράγμα που προκαλεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της Νεογνολογικής Κλινικής.
Ο κ. Σαλμάς ενημερώθηκε από την πρόεδρο του Ιδρύματος Βρεφών «Μητέρα», Στέλλα Καλαϊτζάκη, για τα προβλήματα που παρουσιάζει το σύστημα υιοθεσιών και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι είναι αδιανόητο τη σημερινή εποχή «παιδιά που έχουν εγκαταλειφθεί να μεγαλώνουν σε νοσοκομεία» και ότι «τα παιδιά αυτά θα πρέπει να υιοθετηθούν».
 .
Είπε, επίσης, ότι νομοπαρασκευαστική επιτροπή από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας επεξεργάζεται αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τις υιοθεσίες, ώστε οι διαδικασίες να απλουστευτούν και τα άτεκνα ζευγάρια να διευκολύνονται στην επιλογή τους να αναθρέψουν ένα παιδί που μεγαλώνει σε ίδρυμα, χαρίζοντάς του τη ζεστή αγκαλιά που έχει στερηθεί.

διάβασε και εδώ:
και εδώ:
Βοήθεια σε μια ψυχή που παλεύει

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki