Friday 19 March 2010

Οδηγίες Πάπα κατά της παιδοφιλίας μετά την κατακραυγή

Επιστολή προς τους καθολικούς ιερείς της Ιρλανδίας, όπου καταδικάζει κάθε πράξη παιδοφιλίας, (αυτό δα έλλειπε να τις επικροτήσει!!) φέρεται, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ότι έχει συντάξει ο Πάπας Βενέδικτος. 

Στην επιστολή του, δίνει σαφείς οδηγίες για την αντιμετώπιση και την πρόληψη του φαινομένου, που παίρνει σοβαρές διαστάσεις, ενώ ορίζει και τις ποινές για τους ιερείς που προβαίνουν σε τέτοιου είδους πράξεις.
Το τελευταίο διάστημα έχουν προκύψει πολλά σκάνδαλα με ιερείς ανά τον κόσμο να εμπλέκονται σε περιστατικά παιδεραστίας, συμπεριλαμβανομένης και της γενέτειρας του Πάπα την Γερμανία. Πάντως υπήρξαν και καταγγελίες ότι ο ίδιος ο Πάπας γνώριζε και συγκάλυπτε περιστατικά αυτού του είδους τα προηγούμενα χρόνια.
Έτσι εκτιμάται ότι η επιστολή του Πάπα, η οποία αναμένεται να υπογραφεί σήμερα, θα έχει απήχηση όχι μόνο στην καθολική εκκλησία της Ιρλανδίας, αλλά και στην καθολική εκκλησία των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Αυστρίας, τη Ολλανδίας ακόμη και στην Αυστραλία, όπου έχουν σημειωθεί πολλά κρούσματα παιδεραστίας από μέρους των ιερέων.
Ο Πάπας Βενέδικτος έχει ανακοινώσει ότι θα υπογράψει την επιστολή σήμερα και θα τη δημοσιεύσει το Σάββατο, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί εάν η επιστολή θα διαβαστεί από τους ιερείς κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας.
Στο μήνυμά του ο Πάπας εκτιμάται ότι θα εκφράζει τη βαθιά του λύπη και "συντριβή" για αυτά τα περιστατικά, τα οποία αν και φάνηκε ότι επρόκειτο για μεμονωμένες περιπτώσεις, παίρνουν διεθνείς διαστάσεις αμαυρώνοντας την εικόνα της Καθολικής εκκλησίας.
Σύμφωνα με αναλυτές κρίνεται η αξιοπιστία της Καθολικής εκκλησίας ως θεματοφύλακα των ηθικών αξιών, με το ενδεχόμενο οι καταγγελίες για παιδεραστία όπου εμπλέκονται ιερείς να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας με πολλά θύματα να ζητούν οικονομικές αποζημιώσεις οδηγώντας σε οικονομική καταστροφή αρκετές ενορίες. 
enet

Οι «Ιεροί» βιασμοί ανηλίκων στη Γερμανία ήταν «secretum pontificum» ήτοι παπικό μυστικό!!

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki