Tuesday 13 July 2010

Μμμμμ.... η μανούλα έφτιαξε βύσσινο γλυκό και βυσσινάδαααα!!

Τα αγαπημένα του καλοκαιριού!!

Συνταγή για γλυκό του κουταλιού βύσσινο και βυσσινάδα


Γλυκό του κουταλιού Βύσσινο 

Υλικά
1 κιλό βύσσινο
1 κιλό ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού νερό
1 μικρό λεμόνι (χυμός)
Πλένουμε καλά τα βύσσινα. Αφαιρούμε τα κοτσάνια. Με φουρκέτα (καλύτερα) ή µε το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τοποθετούμε σε μπολ στρώσεις, εναλλάξ, βύσσινα και ζάχαρη. Καλύπτουμε µε μεμβράνη. Αφήνουμε µία νύχτα στο ψυγείο ανακατεύοντάς τα σε αυτό το διάστημα δύο µε τρεις φορές.
Την επόμενη μέρα βάζουμε τα βύσσινα και τη ζάχαρη σε µία κατσαρόλα µε χοντρή βάση, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ξαφρίζουμε όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια. Βράζουμε για 15΄-20΄. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά στην κατσαρόλα.
Image
Τότε το ξαναβράζουμε -πάντα σε μέτρια φωτιά- μέχρι να δέσει το σιρόπι. Το σιρόπι έχει δέσει όταν στάζουμε µία σταγόνα απ’ αυτό πάνω στο νύχι του αντίχειρα. Όταν αυτή στέκεται και δεν χύνεται, το γλυκό είναι σωστά δεμένο. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 1΄-2.
Μια συνταγή που φτιάχνετε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο όπου υπάρχει βύσσινο στην αγορά. Μπορείτε να το συνοδεύστε µε γιαούρτι και µε παγωτό καϊμάκι. Την ώρα που θα καθαρίζετε το βύσσινο φορέστε γάντια γιατί βάφει πολύ έντονα το δέρμα. Τρώγοντάς το, το χειμώνα έχω µία ψευδαίσθηση ότι βρίσκομαι στην καρδιά του καλοκαιριού! (Πηγή: argiro.gr)

Συνταγή για Βυσσινάδα
Η εύκολη εκδοχή της βυσσινάδας! Αρκεί να διαθέτεις γλυκό βύσσινο. Ο ιδανικός τρόπος για να ξεδιψάσετε σε μια ζεστή ημέρα του καλοκαιριού. Αν θέλετε προσθέστε λίγη σόδα για να δώσει την αίσθηση του ανθρακικού. 
Υλικά
1-2 κ.σ. βύσσινο γλυκό του κουταλιού
ένα ποτήρι παγωμένο νερό

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γλυκό βύσσινο με  ένα ποτήρι πολύ κρύο νερό.Το νερό θα πάρει το χαρακτηριστικό βυσσινί χρώμα και γλυκιά, βυσσινί γεύση! (Πηγή: gourmed.gr)
Τα βρήκαμε εδώ!!

5 comments:

  1. Τέλειο το βύσσινο γλυκό!!!

    ReplyDelete
  2. Και η βυσσινάδα;;;; Τέλεια!!!

    ReplyDelete
  3. Χαμομηλάκι
    Χαίρομαι που σου άρεσε το άρθρο της βυσσινάδας όμως δεν επιτρέπεται να αναδημοσιεύεις υλικό χωρίς να έχει άδεια του δημιουργού. Το να βάζεις ένα link δεν είναι αρκετό, για να πάρεις πλήρες περιεχόμενο. Μπορείς να βάλεις ένα μέρος του άρθρου (μερικές γραμμές) με λινκ για περισσότερα και αν ενδιαφέρεται ο αναγνώστης σου να έρθει στο TasteFULL για να διαβάσει τη συνέχεια.
    Παρακαλώ να διορθωθεί, ευχαριστώ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να μας συγχωρείτε. Θα διορθωθεί.

      Delete
    2. Αντικαταστάθηκε η ανάρτηση.

      Delete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki