Lenten Orange Cake Recipe
Υλικά
Εύκολο κέικ |
- 3 ποτήρια φαρίνα
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι χοντροκομμένα καρύδια
- 1/2 ποτήρι μαύρες και ξανθές σταφίδες
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι χοντροκομμένα καρύδια
- 1/2 ποτήρι μαύρες και ξανθές σταφίδες
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
Για το γλάσο:
- 100gr βιτάμ- 1/2 ποτήρι πορτοκάλι
- 3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 2 κουτ σούπας άχνη
- 2 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκάλι
- 4 κομμάτια γλυκό πορτοκάλι σε φέτες
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στό μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι, ρίχνουμε τη κανέλλα, το γαρύφαλλο το ξύσμα, και το χυμό του πορτοκαλιού και λίγο λίγο το αλεύρι.
- Αλευρώνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και αφού τα βάλουμε στη ζύμη την ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε μια φόρμα, την πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
- Ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 για 75 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το γλασάρουμε.
- Για το γλάσο διαλύουμε το κορν φλάουρ με τον χυμό πορτοκαλιού τη ζάχαρη και το βράζουμε μέχρι να γίνει κρέμα.
- Προσθέτουμε το βιτάμ και το ξύσμα και το ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε και διακοσμούμε το κέικ με τις φέτες πορτοκαλιού.
stinkouzina
No comments:
Post a Comment