Monday 18 April 2011

Μμμμμμ... η μανούλα έφτιαξε Νηστίσιμη Πάστα Φλώρα
Pasta Flora – Greek Jam Tart


 ΥΛΙΚΑ

* 1/2 φλυτζ. τσαγιού φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
* 1 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη
* 3/4 φλυζ. του καφέ πορτοκαλόζουμο
* 4 1/2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* 1 κιλό μαρμελάδα

Pasta flora recipe is a fantastic and easy to cook dessert for all

.

Νηστίσιμη πασταφλόρα
με μαρμελάδα βερίκοκο




 ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
* Χτυπάμε το φυτικό βούτυρο με τη ζάχαρη
* Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ύστερα το αλεύρι. 
* Στρώνουμε τη μισή ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψάκι Νο 34 και στρώνουμε απο επάνω την μαρμελάδα (αφού πρώτα την έχουμε χτυπήσει με ένα πηρούνι να αφρατέψει).
* Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη σε μπαστούνια και τα τοποθετούμε πάνω απο την μαρμελάδα σε σχήμα καφασωτό ( # ). 
* Ψήνουμε το γλυκό σε μέτριο φούρνο. 
.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki