Tuesday 13 March 2012

Ινδία: Μαζικός γάμος για να σώσουν τα κορίτσια
από το «χωριό της πορνείας»

«Με το να παντρεύουμε και να αρραβωνιάζουμε αυτά τα κορίτσια, μας δίνεται η ευκαιρία να σπάσουμε αυτή την παράδοση. Όταν ένα κορίτσι παντρεύεται, βγαίνει από την πορνεία. Όταν αρραβωνιάζεται σπάει αυτός ο δεσμός». 

Ακτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων 
διοργάνωσαν και χρηματοδότησαν την εκδήλωση

Mass Wedding in India Hopes to Save ‘Village of Prostitutes’

Αγόρια και κορίτσια από την κοινότητα Σαρανίγια ποζάρουν
για τον φωτογραφικό φακό μετά τη τελετή αρραβώνων
στο χωριό Βάντια στο κρατίδιο Γκουζαράτ της Ινδίας.
Μαζική τελετή γάμου και αρραβώνων για 21 κορίτσια πραγματοποιήθηκε σε ένα χωριό στη δυτική Ινδία με στόχο να σπάσει η παράδοση πορνείας που επί αιώνες εκμεταλλεύεται τις γυναίκες της φτωχής, περιθωριοποιημένης και κάποτε νομαδικής κοινότητας των Σαρανίγια.
Εκατοντάδες προσκεκλημένοι από γειτονικά χωριά, αλλά και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, παρευρέθηκαν στη τελετή, κατά την οποία οκτώ ζευγάρια παντρεύτηκαν και ακόμη 13 αρραβωνιάστηκαν στο χωριό Βαντία, 115 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Παλανπούρ στον κρατίδιο Γκουζαράτ της Ινδίας.
Το πολύχρωμο γεγονός είχε απώτερο σκοπό: να σώσει τα κορίτσια από τη μακραίωνη παράδοση της πορνείας, μέσω του γάμου. «Η πορνεία είναι μία παράδοση την οποία αυτή η κοινότητα έχει υιοθετήσει εδώ και πολλά χρόνια και είναι πολύ φυσικό για αυτούς. Δεν πιστεύουν ότι κάνουν κάτι λάθος. Αλλά είναι απολίτιστο και ανήθικο» σχολίασε ο Βιτζάι Μπατ, τοπικός αξιωματούχος.
Και προσέθεσε: «Με το να παντρεύουμε και να αρραβωνιάζουμε αυτά τα κορίτσια, μας δίνεται η ευκαιρία να σπάσουμε αυτή την παράδοση. Όταν ένα κορίτσι παντρεύεται, βγαίνει από την πορνεία. Όταν αρραβωνιάζεται σπάει αυτός ο δεσμός».
Ακτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διοργάνωσαν και χρηματοδότησαν την εκδήλωση είπαν ότι χρειάζεται συστηματικότερη δράση κατά της πορνείας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι άλλα κορίτσια του χωριού δεν θα γίνουν σκλάβες τους σεξ.
Οι γυναίκες της κοινότητας των Σαρανίγια, που αριθμεί περίπου 50.000 άτομα, παραδοσιακά προσέφεραν υπηρεσίες «διασκέδασης» σε πλούσιους άνδρες, χορεύοντας, τραγουδώντας και ικανοποιώντας σεξουαλικά τους εργοδότες τους.
Το Βήμα

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki