Monday 9 April 2012

Μμμμ... η μανούλα έφτιαξε καταΐφι νηστίσιμο!!

Υλικά
1 1/2 κούπα βιτάμ λιωμένο

1/2 κιλό κανταΐφι

1/2 κιλό καρύδια χοντροαλεσμένα

2-3 κουταλάκια κανέλα

1/4 της κούπας ζάχαρη

εύκολο νηστίσιμο γλυκάκι
Για το σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

χυμό μισού λεμονιού

Δημιουργία
* Στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί 30χ30, το μισό καταΐφια αφού πρώτα το ανοίξουμε να ξεκολλήσουν οι ίνες του.

* Το περιχύνουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο. 
* Ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα και την ζάχαρη και τα απλώνουμε πάνω από το καταΐφι. 
* Από πάνω βάζουμε το υπόλοιπο καταΐφι, ανοιγμένο καλά και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. 
* Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήνουμε πάνω-κάτω μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
* Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη και το νερό για 7 λεπτά περίπου και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.

* Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο ζεστό κανταΐφι και το αφήνουμε να το πιει χωρίς να το σκεπάσουμε.

* Όταν κρυώσει κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

mariplateau

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki