Υλικά
1 1/2 κούπα βιτάμ λιωμένο
1/2 κιλό κανταΐφι
1/2 κιλό καρύδια χοντροαλεσμένα
2-3 κουταλάκια κανέλα
1/4 της κούπας ζάχαρη
1 1/2 κούπα βιτάμ λιωμένο
1/2 κιλό κανταΐφι
1/2 κιλό καρύδια χοντροαλεσμένα
2-3 κουταλάκια κανέλα
1/4 της κούπας ζάχαρη
εύκολο νηστίσιμο γλυκάκι |
Για το σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
χυμό μισού λεμονιού
4 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
χυμό μισού λεμονιού
Δημιουργία
* Στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί 30χ30, το μισό καταΐφια αφού πρώτα το ανοίξουμε να ξεκολλήσουν οι ίνες του.
* Το περιχύνουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο.
* Στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί 30χ30, το μισό καταΐφια αφού πρώτα το ανοίξουμε να ξεκολλήσουν οι ίνες του.
* Το περιχύνουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο.
* Ανακατεύουμε τα καρύδια με την
κανέλα και την ζάχαρη και τα απλώνουμε πάνω από το καταΐφι.
* Από πάνω
βάζουμε το υπόλοιπο καταΐφι, ανοιγμένο καλά και το περιχύνουμε με το
υπόλοιπο βούτυρο.
* Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και
ψήνουμε πάνω-κάτω μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
* Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη και το νερό για 7 λεπτά περίπου και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.
* Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο ζεστό κανταΐφι και το αφήνουμε να το πιει χωρίς να το σκεπάσουμε.
* Όταν κρυώσει κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
* Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη και το νερό για 7 λεπτά περίπου και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.
* Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο ζεστό κανταΐφι και το αφήνουμε να το πιει χωρίς να το σκεπάσουμε.
* Όταν κρυώσει κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
No comments:
Post a Comment